fbpx
0 0
Ταρτάκια Λεμονιού

Ταρτάκια Λεμονιού

Ομάδα σύνταξης akros

Υπέροχα ταρτάκια που συνδυάζουν τη θρεπτική αξία των ξηρών καρπών και των μούρων με την δροσερή σπιρτάδα του λεμονιού και την εξωτική γεύση της καρύδας!

Συστατικά

  • Για την τάρτα

  • Για την κρέμα

  • Για τη γαρνιτούρα

Οδηγίες

Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τοποθετούμε τη λαδόκολλα σε 6 μικρές φόρμες για τάρτα

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Στο μπλέντερ βάζουμε τους χουρμάδες μαζί με τη μπανάνα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν υφή πουρέ. Προσθέτουμε το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μοιράζουμε το μείγμα στις 6 φόρμες ομοιόμορφα και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στο κάτω μέρος και στα πλαϊνά.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τοποθετούμε τις φόρμες στην κατάψυξη όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα καρύδας με το αλεύρι καρύδας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε το μάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου το μείγμα πήξει και γίνει κρέμα.

Βήμα 8
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βγάζουμε τις φόρμες από την κατάψυξη και ρίχνουμε την κρέμα ομοιόμορφα από πάνω.

Βήμα 9
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τοποθετούμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

Βήμα 10
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με τις ροδέλες λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου.

προηγούμενο
Σαλάτα με Κινόα και Ρόκα
επόμενο
Cookies με Καρύδα, Βούτυρο Αμυγδάλου και Φράουλες
  • 1.381 Προβολές
  • Μερίδες 6
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
Για την τάρτα
5 χουρμάδες μουλιασμένοι στο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα
1 ½ κούπα νιφάδες βρώμης
½ κούπα αμύγδαλα
½ μπανάνα σε κομματάκια
Για την κρέμα
¼ της κούπας γάλα καρύδας
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι ρυζιού
2 κουταλάκια βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι καρύδας
Για τη γαρνιτούρα
1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
φρέσκα φύλλα δυόσμου
προηγούμενο
Σαλάτα με Κινόα και Ρόκα
επόμενο
Cookies με Καρύδα, Βούτυρο Αμυγδάλου και Φράουλες