Μοσχαράκι Γιουβέτσι με Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Βαγγέλης Δρίσκας – Chef & Food Writer
Ένα μεγαλειώδες γιουβέτσι με πλούσια σάλτσα ντομάτας!
Συστατικά
-
500 γρ. Κριθαράκι
-
500 γρ μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι)κομμένο σε μικρά κομμάτια
-
2 ξερά κρεμμύδιαψιλοκομμένα
-
150 ml λευκό κρασί
-
1 βάζο Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-
ελαιόλαδο
-
ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας | Συμπυκνωμένη Έτοιμη Σάλτσα | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Ανθός Αλατιού σε Νιφάδες | Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα παλαιωμένο κόκκινο κρασί με πλούσιο βελούδινο σώμα και μαλακές τανίνες, όπως το King of Dreams | ΠΓΕ Δράμα από το Οινοποιείο Nico Lazaridi, θα δέσει μοναδικά με το γιουβέτσι μας.
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν, ρίξτε το κρέας και συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει χρώμα .
Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τη Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ και ½ λίτρο νερό και αλατίστε με ανθό αλατιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέστε μετά 1,5 λίτρο βραστό νερό και ρίξτε το κριθαράκι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμη σε χαμηλή ένταση ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τέλος και 4-5 παγάκια για να πέσει η θερμοκρασία ώστε το κριθαράκι να μη λασπώσει και σερβίρετε το αμέσως.
Συστατικά
500 γρ. Κριθαράκι | |
500 γρ μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι) | |
2 ξερά κρεμμύδια | |
150 ml λευκό κρασί | |
1 βάζο Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ | |
ελαιόλαδο | |
ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ |