fbpx
0 0
Λιγκουίνι με Γαρίδες και Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Λιγκουίνι με Γαρίδες και Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Βαγγέλης Δρίσκας – Chef & Culinary Expert

Οι γαρίδες και το προσούτο συνδυάζονται μοναδικά σε ένα πιάτο ζυμαρικών!

Συστατικά

Οδηγίες

Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βράστε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε τα κεφάλια τους για την σάλτσα. Βάλτε στην κατσαρόλα 3 - 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Αφήστε για 2-3 λεπτά και ρίξτε τη Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ. Αφήστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αφαιρέστε τα κεφάλια από τη σάλτσα.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σοτάρετε τα σώματα από τις γαρίδες σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουτ. του γλυκού πολτό σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ, αλατίστε τα με ανθό αλατιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ και σβήστε τα με την βότκα. Ρίξτε τα στην σάλτσα, προσθέστε τον φρέσκο βασιλικό, ανακατέψτε με τα βρασμένα ζυμαρικά και σερβίρετε με ψητό προσούτο.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Για το ψητό προσούτο: Απλώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου σε ένα ρηχό ταψί και απλώστε τις φέτες του προσούτο. Υπολογίστε 2 φέτες για κάθε μερίδα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά.

προηγούμενο
Κουνουπίδι με Σάλτσα Κάρυ και Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
επόμενο
Σουτζουκάκια με Κιμά Κοτόπουλου και Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2.946 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ γαρίδες με κέλυφος και κεφάλι
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 βάζο Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
2 σφηνάκια βότκα
1 κουτ. του γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ή με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
ελαιόλαδο
ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πιπέρι
2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού
8 φέτες προσούτο ψημένο για το σερβίρισμα
προηγούμενο
Κουνουπίδι με Σάλτσα Κάρυ και Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
επόμενο
Σουτζουκάκια με Κιμά Κοτόπουλου και Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ