Λιγκουίνι με Γαρίδες και Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Βαγγέλης Δρίσκας – Chef & Culinary Expert
Οι γαρίδες και το προσούτο συνδυάζονται μοναδικά σε ένα πιάτο ζυμαρικών!
Συστατικά
-
500 γρ. λιγκουίνι
-
500 γρ γαρίδεςμε κέλυφος και κεφάλι
-
1 μέτριο κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο
-
1 βάζο Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-
2 σφηνάκια βότκα
-
1 κουτ. του γλυκού πολτό σκόρδουμε ελαιόλαδο ή με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-
ελαιόλαδο
-
ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-
Πιπέρι
-
2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού
-
8 φέτες προσούτοψημένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας | Συμπυκνωμένη Έτοιμη Σάλτσα | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πολτός Σκόρδου με Ελαιόλαδο | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πολτός Σκόρδου με Μείγμα Αρωματικών | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Ανθός Αλατιού σε Νιφάδες | Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα ροζέ από Syrah, όπως το Βιβλία Χώρα | ΠΓΕ Παγγαίο Ροζέ Ξηρός Syrah | Κτήμα Βιβλία Χώρα, θα συνοδεύσει θαυμάσια τα λινγκουΐνι με τις γαρίδες, το προσούτο και τη ντοματένια σάλτσα.
Βράστε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν.
Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε τα κεφάλια τους για την σάλτσα. Βάλτε στην κατσαρόλα 3 - 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Αφήστε για 2-3 λεπτά και ρίξτε τη Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ. Αφήστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αφαιρέστε τα κεφάλια από τη σάλτσα.
Σοτάρετε τα σώματα από τις γαρίδες σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουτ. του γλυκού πολτό σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ, αλατίστε τα με ανθό αλατιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ και σβήστε τα με την βότκα. Ρίξτε τα στην σάλτσα, προσθέστε τον φρέσκο βασιλικό, ανακατέψτε με τα βρασμένα ζυμαρικά και σερβίρετε με ψητό προσούτο.
Για το ψητό προσούτο: Απλώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου σε ένα ρηχό ταψί και απλώστε τις φέτες του προσούτο. Υπολογίστε 2 φέτες για κάθε μερίδα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά.
Συστατικά
500 γρ. λιγκουίνι | |
500 γρ γαρίδες | |
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό | |
1 βάζο Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ | |
2 σφηνάκια βότκα | |
1 κουτ. του γλυκού πολτό σκόρδου | |
ελαιόλαδο | |
ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ | |
Πιπέρι | |
2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού | |
8 φέτες προσούτο |