fbpx
0 0
Κέικ με Κράνμπερι και Πορτοκάλι

Κέικ με Κράνμπερι και Πορτοκάλι

Ομάδα σύνταξης akros

Ζουμερό και λαχταριστό κέικ με κράνμπερι και πορτοκάλι, ένα τέλειο συνοδευτικό για καφέ ή τσάι!

Συστατικά

Οδηγίες

Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε μια μακρόστενη φόρμα ψησίματος με λίγο λάδι ή βούτυρο και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφού φουσκώσει ο λιναρόσπορος, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το λάδι, τον πουρέ μήλου, το γάλα και τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, χωρίς όμως να το χτυπήσουμε πολύ.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τέλος, προσθέτουμε τα κράνμπερι.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα ψησίματος. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και ύστερα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί σωστά, τρυπάμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, κλείνουμε το φούρνο.

Βήμα 8
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.

προηγούμενο
Cookies με Καρύδα, Βούτυρο Αμυγδάλου και Φράουλες
επόμενο
Μίνι Vegan Cheesecake Φράουλας
  • 2.213 Προβολές
  • Μερίδες 8
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος
5 κουταλιές της σούπας Νερό
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¾ του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα Αλάτι
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκάλι
½ κούπα ζάχαρη καρύδας
¼ της κούπας λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας πουρές μήλου και μάνγκο
2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 ½ κούπα κράνμπερι φρέσκα ή αποξηραμένα
προηγούμενο
Cookies με Καρύδα, Βούτυρο Αμυγδάλου και Φράουλες
επόμενο
Μίνι Vegan Cheesecake Φράουλας