Κέικ με Κράνμπερι και Πορτοκάλι
Ομάδα σύνταξης akros
Ζουμερό και λαχταριστό κέικ με κράνμπερι και πορτοκάλι, ένα τέλειο συνοδευτικό για καφέ ή τσάι!
Συστατικά
-
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος
-
5 κουταλιές της σούπας Νερό
-
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
-
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
-
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-
¾ του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα
-
1 πρέζα Αλάτι
-
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
-
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκάλι
-
½ κούπα ζάχαρη καρύδας
-
¼ της κούπας λάδι καρύδας
-
2 κουταλιές της σούπας πουρές μήλου και μάνγκο
-
2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
-
1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
-
1 ½ κούπα κράνμπεριφρέσκα ή αποξηραμένα
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Χρυσός Λιναρόσπορος Σπασμένος Χωρίς Γλουτένη | Bauckhof
Κράνμπερις Cranberries | GreenBay
Ρόφημα Αμυγδάλου Χωρίς Ζάχαρη με Ασβέστιο | Βιολογικό Vegan Χωρίς Λακτόζη | Bjor
Βιολογικός Πουρές Μήλου και Μάνγκο | Vegan Χωρίς Ζάχαρη | Bauckhof
Λάδι Καρύδας για Μαγειρική Άοσμο | Βιολογικό Vegan | Biona
Βιολογική Ζάχαρη Καρύδας | GreenBay
Αλεύρι Σιταριού Ολικής Άλεσης Που Φουσκώνει Μόνο Του | Doves
Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη | GreenBay
Μπέικιν Πάουντερ Χωρίς Γλουτένη | Doves
Μαγειρική Σόδα Χωρίς Γλουτένη | Doves
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε μια μακρόστενη φόρμα ψησίματος με λίγο λάδι ή βούτυρο και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Αφού φουσκώσει ο λιναρόσπορος, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το λάδι, τον πουρέ μήλου, το γάλα και τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, χωρίς όμως να το χτυπήσουμε πολύ.
Τέλος, προσθέτουμε τα κράνμπερι.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα ψησίματος. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και ύστερα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί σωστά, τρυπάμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, κλείνουμε το φούρνο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος | |
5 κουταλιές της σούπας Νερό | |
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης | |
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder | |
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα | |
¾ του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα | |
1 πρέζα Αλάτι | |
1 κούπα χυμός πορτοκάλι | |
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκάλι | |
½ κούπα ζάχαρη καρύδας | |
¼ της κούπας λάδι καρύδας | |
2 κουταλιές της σούπας πουρές μήλου και μάνγκο | |
2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου | |
1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια | |
1 ½ κούπα κράνμπερι |