fbpx
0 0
Κριθαρότο με Σαφράν, Καλοκαιρινά Λαχανικά & Κανθαρέλλες

Κριθαρότο με Σαφράν, Καλοκαιρινά Λαχανικά & Κανθαρέλλες

akros food

Χαρακτηριστικά:
  • Χορτοφαγική

Το ζυμωμένο με σαφράν κριθαράκι χαρίζει φωτεινό κίτρινο χρώμα, φινετσάτο άρωμα και εκπληκτική γεύση σε αυτό το απλό πιάτο.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Κριθαράκι με Σαφράν 500g – DOLOPIA
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 250ml – Sotirale Family
Κανθαρέλλες Αποξηραμένες 30g – Δίρφυς
Παλαιοκάστρα Λευκός 2015 750ml – Karadimos Family
Θυμάρι 50g – Άρωμα Βουνού

Tips

  1. Προαιρετικά μπορούμε για πιο πλούσια γεύση να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές μαλακό τυρί Άνδρου, ανακατεύοντας απαλά ώστε να λιώσει ομοιόμορφα.
  2. Το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί επίσης να μαγειρευτεί με κοτόπουλο ή με γαρίδες.

Συνοδευτικό ποτό

Μία αρωματική Μαλαγουζιά, όπως η Παλαιοκάστρα Λευκός 2015 750ml – Karadimos Family, θα ταιριάξει αρμονικά με τα λεπτά αρώματα και τις γεύσεις των λαχανικών.

(Visited 1.497 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα βαθύ μπωλ με χλιαρό νερό μουλιάζουμε για μισή ώρα τα μανιτάρια και κατόπιν τα στραγγίζουμε.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το καρότο σε κυβάκια.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ζεστό νερό, ώστε να καλυφθεί το ζυμαρικό. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε νερό σε μικρές δόσεις, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.

προηγούμενο
Σάντουϊτς με Τόνο & Κάπαρη
επόμενο
Τραγανοί Φασολοκεφτέδες
  • 1.497 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
500γρ. Κριθαράκι με Σαφράν
6 κ,σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
25γρ. Μανιτάρι
1τεμ. Κρεμμύδι Ξερό κομμένο σε κυβάκια
1τεμ. Πιπεριά πράσινη Κομμένη σε κυβάκια
1τεμ. Πιπεριά κόκκινη Κομμένη σε κυβάκια
1τεμ. Καρότο Κομμένο σε κυβάκια
1 φλυτζάνι Κρασί
1 κουταλάκι Θυμάρι Αποξηραμένο
μία πρέζα Αλάτι
μία πρέζα Πιπέρι
1 λίτρο Νερό Ζεστό νερό
προηγούμενο
Σάντουϊτς με Τόνο & Κάπαρη
επόμενο
Τραγανοί Φασολοκεφτέδες