
Κριθαρότο με Σαφράν, Καλοκαιρινά Λαχανικά & Κανθαρέλλες
akros food
Το ζυμωμένο με σαφράν κριθαράκι χαρίζει φωτεινό κίτρινο χρώμα, φινετσάτο άρωμα και εκπληκτική γεύση σε αυτό το απλό πιάτο.
Συστατικά
-
500γρ. Κριθαράκι με Σαφράν
-
6 κ,σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
25γρ. Μανιτάρι
-
1τεμ. ΚρεμμύδιΞερό κομμένο σε κυβάκια
-
1τεμ. Πιπεριά πράσινηΚομμένη σε κυβάκια
-
1τεμ. Πιπεριά κόκκινηΚομμένη σε κυβάκια
-
1τεμ. ΚαρότοΚομμένο σε κυβάκια
-
1 φλυτζάνι Κρασί
-
1 κουταλάκι ΘυμάριΑποξηραμένο
-
μία πρέζα Αλάτι
-
μία πρέζα Πιπέρι
-
1 λίτρο ΝερόΖεστό νερό
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Κριθαράκι με Σαφράν 500g – DOLOPIA
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 250ml – Sotirale Family
Κανθαρέλλες Αποξηραμένες 30g – Δίρφυς
Παλαιοκάστρα Λευκός 2015 750ml – Karadimos Family
Θυμάρι 50g – Άρωμα Βουνού
Tips
- Προαιρετικά μπορούμε για πιο πλούσια γεύση να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές μαλακό τυρί Άνδρου, ανακατεύοντας απαλά ώστε να λιώσει ομοιόμορφα.
- Το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί επίσης να μαγειρευτεί με κοτόπουλο ή με γαρίδες.
Συνοδευτικό ποτό
Μία αρωματική Μαλαγουζιά, όπως η Παλαιοκάστρα Λευκός 2015 750ml – Karadimos Family, θα ταιριάξει αρμονικά με τα λεπτά αρώματα και τις γεύσεις των λαχανικών.
Σε ένα βαθύ μπωλ με χλιαρό νερό μουλιάζουμε για μισή ώρα τα μανιτάρια και κατόπιν τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το καρότο σε κυβάκια.
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ζεστό νερό, ώστε να καλυφθεί το ζυμαρικό. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε νερό σε μικρές δόσεις, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.
Συστατικά
500γρ. Κριθαράκι με Σαφράν | |
6 κ,σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο | |
25γρ. Μανιτάρι | |
1τεμ. Κρεμμύδι | |
1τεμ. Πιπεριά πράσινη | |
1τεμ. Πιπεριά κόκκινη | |
1τεμ. Καρότο | |
1 φλυτζάνι Κρασί | |
1 κουταλάκι Θυμάρι | |
μία πρέζα Αλάτι | |
μία πρέζα Πιπέρι | |
1 λίτρο Νερό |