
Κέικ με Μέλι & Καρύδια
Μελίγυρις
Το θυμαρίσιο μέλι και τα καρύδια κάνουν αυτό το κέικ να ξεχωρίζει!
Συστατικά
-
500γρ. αλεύρι φαρίνα
-
300γρ. θυμαρίσιο μέλι
-
200γρ. βούτυρο αγελαδινό
-
100γρ. καρυδόψιχατριμμένη
-
80γρ. ζάχαρη
-
4 αυγά φρέσκα
-
1 ποτήρι γάλα
-
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
-
3 κ.γ. baking powder
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Μέλι Κρήτης με Άγριο Θυμάρι – Μελίγυρις
Καρύδι – Υγαία
Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη – Βιοβλαστός
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα ελαφρύ λικέρ με μελένιο χρώμα και μεθυστικό άρωμα, όπως το Μελιτόκρασο 250ml – Sotirale Family, θα ταιριάξει υπέροχα με το αφράτο κέικ μας.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το baking powder.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα, το μέλι και το γάλα.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Όταν ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε γαρνίροντας με καρύδια και φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών.
Συστατικά
500γρ. αλεύρι φαρίνα | |
300γρ. θυμαρίσιο μέλι | |
200γρ. βούτυρο αγελαδινό | |
100γρ. καρυδόψιχα | |
80γρ. ζάχαρη | |
4 αυγά φρέσκα | |
1 ποτήρι γάλα | |
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη | |
3 κ.γ. baking powder |