Burger με Mousse Φέτας, Ντομάτα & Κάπαρη
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Χαρακτηριστικά:
Κουζίνα:
Η ελληνική εκδοχή του burger
Συστατικά
-
4 τεμ. μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας
-
4 τεμ. ψωμάκι για burger
-
150γρ. φέτα βαρελίσιαχονδροτριμμένη
-
200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-
1 τεμ. ντομάτακομμένη σε ροδέλες
-
1 τεμ. κρεμμύδι ξερόκομμένο σε ροδέλες
-
2 κ.σ. κάπαρη
-
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
φύλλα γλυστρίδας ή άλλης πράσινης σαλάταςλίγα
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Μπιφτέκια Μοσχαρίσια
Μπιφτέκια από Κιμά Γαλοπούλας
Κάπαρη 100g – Ανθός Κάπαρης Τουρσί – Γεννά την Παράδοση
Miterra (Γη Μου) Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Μεταλλικό) 1lt – Minoan Gaia
Συνοδευτικό ποτό
Μία δροσερή μπύρα
(Visited 1.555 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο
Φτιάχνουμε τη mousse φέτας: σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τη φέτα, το στραγγιστό γιαούρτι και το ελαιόλαδο μέχρι να προκύψει ένα αλειφώδες μείγμα.
Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, αλείφουμε τη βάση με τη mousse φέτας, ρίχνουμε λίγη κάπαρη, τοποθετούμε από πάνω το μπιφτέκι, μία ροδέλα ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού, τα φύλλα σαλάτας, λίγη ακόμα mousse και κλείνουμε με το πάνω ψωμάκι.
Συστατικά
Προσαρμογή Μερίδων:
4 τεμ. μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας | |
4 τεμ. ψωμάκι για burger | |
150γρ. φέτα βαρελίσια | |
200γρ. στραγγιστό γιαούρτι | |
1 τεμ. ντομάτα | |
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό | |
2 κ.σ. κάπαρη | |
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
φύλλα γλυστρίδας ή άλλης πράσινης σαλάτας |