fbpx
0 0
Αυθεντική Ιταλική Πανακότα

Αυθεντική Ιταλική Πανακότα

Σωτήρης Λασκαρίδης, pastry chef, Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος

Ένα γλυκό δροσερό και καλοδεχούμενο από όλους. Πανακότα σημαίνει «ψημένη κρέμα» και είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά γλυκά της Ιταλικής γαστρονομίας.

Συστατικά

  • Για το φινίρισμα

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Golden Black Πετιμέζι BIO 250ml – Golden Black
Ζάχαρη Demerara ΒΙΟ 500g – Βιοβλαστός

Tips

Σαν topping μπορούμε εναλλακτικά να βάλουμε σοκολάτα, μαστίχα, εσπεριδοειδή, γλυκάκια του κουταλιού, αλλά και φρούτα του δάσους.

(Visited 1.181 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για να μαλακώσουν.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη σοκολάτα ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα μέχρι η θερμοκρασία να φθάσει στους 60ο C.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σουρώνουμε ανάμεσα στα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης για να φύγουν τα πολλά νερά.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα του γάλακτος και ρίχνουμε την ζελατίνη ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε την πανακότα στα ποτήρια ή φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βγάζουμε από το ψυγείο και βγάζουμε την πανακότα από τα φορμάκια.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αν το πετιμέζι είναι παχύρευστο, το διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Με αυτό το ελαφρύ σιρόπι πετιμεζιού περιχύνουμε την πανακότα μας.

προηγούμενο
Λαδένια Φολεγάνδρου
επόμενο
Σάντουϊτς με Καγιανά και Καπνιστό Ψαρονέφρι
  • 1.181 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
12 γρ. φύλλα ζελατίνης
125 ml φρέσκο γάλα
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
130 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
750 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το φινίρισμα
1 σφηνάκι πετιμέζι
προηγούμενο
Λαδένια Φολεγάνδρου
επόμενο
Σάντουϊτς με Καγιανά και Καπνιστό Ψαρονέφρι