fbpx
0 0
Αρωματική Μακαρονάδα με Πέστο Μαϊντανού

Αρωματική Μακαρονάδα με Πέστο Μαϊντανού

Σίσσυ Νίκα

Χαρακτηριστικά:

    Μια ελαφριά μακαρονάδα, όλο άρωμα και νοστιμιά!

    Συστατικά

    • Για το πασπάλισμα

    • Για το φινίρισμα

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Σπαγγέτι Νο6 500g – Η Ανδρίτσαινα
    E-LA-WON Πέστο Μαϊντανού 100g – Olive E-LA-WON
    E-LA-WON Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Traditional 500ml – Olive E-LA-WON

    Tips

    1. Το πέστο δεν πρέπει να βράζεται ή να μπαίνει σε καυτή κατσαρόλα, γιατί πικρίζει και χάνει το άρωμά του. Απλά το βάζουμε πάνω σε καυτά ζυμαρικά ή φρυγανισμένα ψωμάκια ή το θερμαίνουμε ελαφρά.
    2. Aν θέλουμε πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα μας με σπασμένους ξηρούς καρπούς καρύδι, φιστίκι ή κάσιους.

    Συνοδευτικό ποτό

    Η έντονη βοτανικότητα του πιάτου και η δριμύτητα του σκόρδου θα ισορροπήσουν δίπλα σε μία Ρετσίνα νέας γενιάς, όπως η Ρετσίνα Λευκός 750ml – Οινοποιείο Άωτον.

    (Visited 930 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και μια κουταλιά ελαιόλαδο βράζουμε τα ζυμαρικά, ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Τα στραγγίζουμε. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στον πάτο της τη μισή ποσότητα από το πέστο.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Βάζουμε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών, ανακατεύουμε ελαφρά με τη λαβίδα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το υπόλοιπο πέστο. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σερβίρουμε σε πιάτα και αν θέλουμε διακοσμούμε με ένα ντοματάκι, φυλλαράκια μαϊντανού και γύρω από το πιάτο κάνουμε διακοσμητικές πινελιές με σάλτσα πέστο. Αν θέλουμε ρίχνουμε στη μακαρονάδα και επιπλέον τυρί, αφού πρώτα δοκιμάσουμε τη γεύση.

    προηγούμενο
    Λιγκουΐνι με Λαχανικά και Κρέμα Γραβιέρας
    επόμενο
    Λαδένια Φολεγάνδρου
    • 930 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    500 γρ. σπαγγέτι
    1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    αλάτι θαλασσινό
    150 γρ. πέστο μαιντανού
    φρεσκοτριμμένα πιπέρια
    Για το πασπάλισμα
    ½ φλιτζάνι αρσενικό Νάξου ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας φρεσκοτριμμένο -η
    Για το φινίρισμα
    ντοματάκια κομμένα
    1 κορφούλα μαϊντανός
    προηγούμενο
    Λιγκουΐνι με Λαχανικά και Κρέμα Γραβιέρας
    επόμενο
    Λαδένια Φολεγάνδρου