Αρωματική Μακαρονάδα με Πέστο Μαϊντανού
Σίσσυ Νίκα
Μια ελαφριά μακαρονάδα, όλο άρωμα και νοστιμιά!
Συστατικά
-
500 γρ. σπαγγέτι
-
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
αλάτι θαλασσινό
-
150 γρ. πέστο μαιντανού
-
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
-
Για το πασπάλισμα
-
½ φλιτζάνι αρσενικό Νάξου ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίαςφρεσκοτριμμένο -η
-
Για το φινίρισμα
-
ντοματάκιακομμένα
-
1 κορφούλα μαϊντανός
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Σπαγγέτι Νο6 500g – Η Ανδρίτσαινα
E-LA-WON Πέστο Μαϊντανού 100g – Olive E-LA-WON
E-LA-WON Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Traditional 500ml – Olive E-LA-WON
Tips
1. Το πέστο δεν πρέπει να βράζεται ή να μπαίνει σε καυτή κατσαρόλα, γιατί πικρίζει και χάνει το άρωμά του. Απλά το βάζουμε πάνω σε καυτά ζυμαρικά ή φρυγανισμένα ψωμάκια ή το θερμαίνουμε ελαφρά.
2. Aν θέλουμε πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα μας με σπασμένους ξηρούς καρπούς καρύδι, φιστίκι ή κάσιους.
Συνοδευτικό ποτό
Η έντονη βοτανικότητα του πιάτου και η δριμύτητα του σκόρδου θα ισορροπήσουν δίπλα σε μία Ρετσίνα νέας γενιάς, όπως η Ρετσίνα Λευκός 750ml – Οινοποιείο Άωτον.
Σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και μια κουταλιά ελαιόλαδο βράζουμε τα ζυμαρικά, ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στον πάτο της τη μισή ποσότητα από το πέστο.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών, ανακατεύουμε ελαφρά με τη λαβίδα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το υπόλοιπο πέστο. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Σερβίρουμε σε πιάτα και αν θέλουμε διακοσμούμε με ένα ντοματάκι, φυλλαράκια μαϊντανού και γύρω από το πιάτο κάνουμε διακοσμητικές πινελιές με σάλτσα πέστο. Αν θέλουμε ρίχνουμε στη μακαρονάδα και επιπλέον τυρί, αφού πρώτα δοκιμάσουμε τη γεύση.
Συστατικά
500 γρ. σπαγγέτι | |
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
αλάτι θαλασσινό | |
150 γρ. πέστο μαιντανού | |
φρεσκοτριμμένα πιπέρια | |
Για το πασπάλισμα |
|
½ φλιτζάνι αρσενικό Νάξου ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας | |
Για το φινίρισμα |
|
ντοματάκια | |
1 κορφούλα μαϊντανός |