fbpx
0 0
Χταπόδι με Γλυκό Κρασί

Χταπόδι με Γλυκό Κρασί

Μπάμπης Θεοχάρης Executive chef, Χίος

Μια γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας της Χίου που παίζει με νότες γλυκές αλλά και πικάντικες.

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμ. Λευκοσίδηρο 500ml – Olymp
Ξύδι Λευκό 500ml – Οξοποιία Vattis (Star)
Δάφνη BIO 10g – Aroma Farms
Κέτσαπ Σπιτική Κλασική 280g – Dolopia
Μαυροδάφνη Πατρών Reserve Ερυθρός Γλυκύς 500ml – Οινοποιείο Παρπαρούση

Tips

Δένει αρμονικά με πουρέ πατάτας, αλλά και με πατατούλες τηγανητές.

Συνοδευτικό ποτό

Συνοδεύουμε με ένα ξεχωριστό γλυκό, ελληνικό κρασί με «στόμα» γεμάτο, γλυκύτητα και οξύτητα, όπως Μαυροδάφνη Πατρών Reserve Ερυθρός Γλυκύς 500ml – Οινοποιείο Παρπαρούση

(Visited 1.048 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε βαθιά κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χταπόδι σε ελάχιστο νερό με τα φύλλα δάφνης, το ξίδι και το ελαιόλαδο για 30 λεπτά.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κρατάμε λίγο από τον ζωμό.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Κόβουμε τα πλοκάμια στα δύο ή αν θέλουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Στον ζωμό προσθέτουμε την κέτσαπ ντομάτας, τον πουρέ σκόρδου, τη σάλτσα γούστερ και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τέλος προσθέτουμε τη Μαυροδάφνη και το χταπόδι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Ραβανί με Μαστίχα και Γλυκό Κουταλιού
επόμενο
Πίτσα Ελληνική
  • 1.048 Προβολές
  • Μερίδες 6
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 τεμ. χταπόδι 2-2 ½ κιλά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
500 ml ζεστό νερό
2 φύλλα δάφνης
200 ml ξίδι λευκό
150 ml ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
300 γρ. κέτσαπ ντομάτας
50 γρ. πουρές σκόρδου
100 γρ. σάλτσα γούστερ
400 ml κρασί Μαυροδάφνη
προηγούμενο
Ραβανί με Μαστίχα και Γλυκό Κουταλιού
επόμενο
Πίτσα Ελληνική