Τραγανοί Φασολοκεφτέδες
Δικότυλον
Τραγανά κεφτεδάκια ζυμωμένα με τα μοναδικά Φασόλια Βανίλιες Φενεού!
Συστατικά
-
Για τους κεφτέδες
-
300 γρ. φασόλια βανίλιες
-
2-3 κρεμμυδάκιαφρέσκα ψιλοκομμένα
-
1/2 μαϊντανόψιλοκομμένος
-
1 κουταλάκι κύμινο
-
1 αυγό
-
1 πρέζα Αλάτι
-
1 πρέζα Πιπέρι
-
λάδιγια τηγάνισμα
-
Για το ντιπ γιαουρτιού
-
250 γρ. γιαούρτι
-
1/2 κουταλιά της σούπας κύμινο
-
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
-
1 κουταλιά ελαιόλαδο
-
1/2 κουταλιά ξίδι
-
1/2 κουταλιά λεμόνι
-
Αλάτι
-
Πιπέριφρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Δικότυλον Φασόλια Βανίλιες Φενεού ΠΓΕ 500g – Φενέα Γη
Kalamata-Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη-Ψυχρής Έκθλιψης ΠΟΠ Καλαμάτα-500ml-Olymp
Star Ξύδι Kόκκινο 500ml – Οξοποιία Vattis (Star)
Συνοδευτικό ποτό
Η τραγανή υφή των φασολοκεφτέδων πάει υπέροχα με μία παγωμένη μπύρα.
Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Λιώνουμε είτε με πηρούνι, είτε στο μπλέντερ, ώστε να πολτοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα λιωμένα φασόλια, το κύμινο, αλατοπίπερο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα αβγό.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να δέσει, τουλάχιστον μισή ώρα.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.
Για το ντιπ γιαουρτιού με κύμινο
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.
Συστατικά
Για τους κεφτέδες |
|
300 γρ. φασόλια βανίλιες | |
2-3 κρεμμυδάκια | |
1/2 μαϊντανό | |
1 κουταλάκι κύμινο | |
1 αυγό | |
1 πρέζα Αλάτι | |
1 πρέζα Πιπέρι | |
λάδι | |
Για το ντιπ γιαουρτιού |
|
250 γρ. γιαούρτι | |
1/2 κουταλιά της σούπας κύμινο | |
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα | |
1 κουταλιά ελαιόλαδο | |
1/2 κουταλιά ξίδι | |
1/2 κουταλιά λεμόνι | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |