Συκώτι σε Σάλτσα Μαυροδάφνης
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Μία συνταγή εύκολη, γρήγορη, θρεπτική και νόστιμη!
Συστατικά
-
800γρ. συκώτι μοσχαρίσιοκομμένο σε φέτες
-
2 τεμ. κρεμμύδι ξερόκομμένο σε ροδέλες
-
1/2 ποτήρι κρασί Μαυροδάφνη
-
1/2 φλ. Νερό
-
έξτρα παρθένο ελαιόλαδολίγο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Kalamata – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ψυχρής Έκθλιψης ΠΟΠ Καλαμάτα 500ml – Olymp
Μαυροδάφνη Πατρών Reserve Ερυθρός Γλυκύς 500ml – Οινοποιείο Παρπαρούση
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet
Συνοδευτικό ποτό
Η βελούδινη λιπαρότητα αυτού του πιάτου θα ταιριάξει όμορφα με τις μαλακές ταννίνες του Κτήμα Μερκούρη Ερυθρός 750ml – Κτήμα Μερκούρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το συκώτι πολύ γρήγορα και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το νερό στο φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να δέσει η σάλτσα
Σερβίρουμε το συκώτι με χωριάτικο ψωμί ή με ρύζι.
Συστατικά
800γρ. συκώτι μοσχαρίσιο | |
2 τεμ. κρεμμύδι ξερό | |
1/2 ποτήρι κρασί Μαυροδάφνη | |
1/2 φλ. Νερό | |
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |