fbpx
2 0
Σπετζοφάι Χωριάτικο

Σπετζοφάι Χωριάτικο

«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας

Ο ανεπανάληπτος μεζές του χειμώνα!

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Λουκάνικο Βοδινό «Τσιανάβας»
E-LA-WON Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Traditional 1lt – Olive E-LA-WON
Μοσχοφίλερο Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου

Tips

Επειδή τα λουκάνικα είναι αλατισμένα και καρυκευμένα, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι ή πιπέρι στο φαγητό.

Συνοδευτικό ποτό

Ο απόλυτος μεζές για να απολαύσουμε ένα τσίπουρο, όπως το Θεσσαλικό Τσίπουρο Χωρίς Γλυκάνισο 700ml – Συνετ. Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα».

(Visited 6.935 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε φαρδιά και ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε τα λουκάνικα στο ελαιόλαδο.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο νερό (αν χρειαστεί) και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό σαν μεζέ ή σαν κυρίως πιάτο συνοδεύοντας με ρύζι.

προηγούμενο
Κόκκορας Κρασάτος
επόμενο
Μοσχαρίσιο Χτένι στην Κατσαρόλα
  • 6.935 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
500γρ. λουκάνικα βοδινά
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο λίγο
400γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
4 τεμ. πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
2 τεμ. πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
2 τεμ. πιπεριές κίτρινες κομμένες σε λωρίδες
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
1 ποτ. λευκό κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο
προηγούμενο
Κόκκορας Κρασάτος
επόμενο
Μοσχαρίσιο Χτένι στην Κατσαρόλα