Σπετζοφάι Χωριάτικο
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Ο ανεπανάληπτος μεζές του χειμώνα!
Συστατικά
-
500γρ. λουκάνικα βοδινά
-
έξτρα παρθένο ελαιόλαδολίγο
-
400γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
-
4 τεμ. πιπεριές κόκκινεςκομμένες σε λωρίδες
-
2 τεμ. πιπεριές πράσινεςκομμένες σε λωρίδες
-
2 τεμ. πιπεριές κίτρινεςκομμένες σε λωρίδες
-
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό μεγάλοκομμένο σε ροδέλες
-
1 ποτ. λευκό κρασί
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Λουκάνικο Βοδινό «Τσιανάβας»
E-LA-WON Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Traditional 1lt – Olive E-LA-WON
Μοσχοφίλερο Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου
Tips
Επειδή τα λουκάνικα είναι αλατισμένα και καρυκευμένα, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι ή πιπέρι στο φαγητό.
Συνοδευτικό ποτό
Ο απόλυτος μεζές για να απολαύσουμε ένα τσίπουρο, όπως το Θεσσαλικό Τσίπουρο Χωρίς Γλυκάνισο 700ml – Συνετ. Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα».
Σε φαρδιά και ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε τα λουκάνικα στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο νερό (αν χρειαστεί) και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό σαν μεζέ ή σαν κυρίως πιάτο συνοδεύοντας με ρύζι.
Συστατικά
500γρ. λουκάνικα βοδινά | |
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
400γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα | |
4 τεμ. πιπεριές κόκκινες | |
2 τεμ. πιπεριές πράσινες | |
2 τεμ. πιπεριές κίτρινες | |
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό μεγάλο | |
1 ποτ. λευκό κρασί | |
μαϊντανό ψιλοκομμένο |