fbpx
0 0
Σαλάτα με Πέννες, Ντομάτα, Φέτα και Κάπαρη

Σαλάτα με Πέννες, Ντομάτα, Φέτα και Κάπαρη

Γιάννης Μπον, εστιατόριο Ελιά, Βρέκαστρο Τήνου

Χαρακτηριστικά:

    Μια δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα! Εύκολη, γρήγορη, γευστική και μια πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα.

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Πέννες 500g – Kuziniera
    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας 500ml – Olymp
    Ανθός Κάπαρης 100g – Γεννά την Παράδοση
    Ρίγανη Τριμμένη BIO 40g – Φεραία Γη
    Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη BIO 30g – Βιοβλαστός
    Πιπέρι Μαύρο BIO 100g – Βιοβλαστός

    Tips

    1. Αν δεν μας αρέσει η φέτα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με γραβιέρα ή άλλο τυρί.
    2. Μπορούμε να ψήσουμε το τυρί στο γκριλ ή αν δεν θέλουμε καθόλου τυρί μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τόνο κονσέρβας.

    Συνοδευτικό ποτό

    Ένα ποτήρι δροσερό μοσχοφίλερο δένει αρμονικά με τη σαλάτα μας.  Προτείνουμε το Μοσχοφίλερο Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου.

    (Visited 3.630 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Βράζουμε τις πέννες σε ελαφρά αλατισμένο νερό με 2 σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τις βγάζουμε al dente.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Τις σουρώνουμε και ρίχνουμε 3 σταγόνες ελαιόλαδο.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τις ντοματούλες, την πιπεριά, την πάπρικα, τη ρίγανη, την κάπαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε άλλο μπολ βάζουμε τη φέτα, τα πιπέρια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ρίχνουμε τη φέτα στις πένες και ανακινούμε τη σαλατιέρα. Αν θέλουμε, τρίβουμε και άλλο πιπέρι και σερβίρουμε.

    προηγούμενο
    Ριζότο Σουπιάς «Μαύρη θάλασσα»
    επόμενο
    Καραβιδομακαρονάδα Υδραίικη
    • 3.630 Προβολές
    • Μερίδες 2
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    250 γρ. πέννες
    15 τεμ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
    ελαιόλαδο
    100 γρ. κάπαρη
    1 τεμ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
    ½ κουταλάκι ρίγανη
    100 γρ. φέτα σκληρή θρυμματισμένη
    1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
    1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
    ½ τεμ. χυμό λεμόνι
    Αλάτι
    φρεσκοτριμμένα πιπέρια
    προηγούμενο
    Ριζότο Σουπιάς «Μαύρη θάλασσα»
    επόμενο
    Καραβιδομακαρονάδα Υδραίικη