Σάντουϊτς με Καγιανά και Καπνιστό Ψαρονέφρι
Σταύρος Κουστένης, executive chef Caesar Restaurant, Ρόδος
Ένα χορταστικό, καθαρά ελληνικό σάντουιτς, που σερβίρεται με πράσινη σαλάτα.
Συστατικά
-
3 αυγά φρέσκα
-
2 τεμ. ντομάτες ώριμεςκομμένες σε μικρά κομμάτια
-
4 κ. σ. ελαιόλαδο
-
200 γρ. τυρί φέτασε κυβάκια
-
2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
-
200 γρ. ψαρονέφρι καπνιστόψιλοκομμένο
-
2 φύλλα icebergψιλοκομμένα
-
Αλάτι
-
πιπέρι καγιέν
-
ρίγανητριμμένη
-
Ψωμίτύπου φοκάτσια ή άλλο της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμ. Λευκοσίδηρο 500ml – Olymp
Σάλτσα Ντομάτας με Κρεμμύδι και Πιπεριά 420g – Γεννά την Παράδοση
Ρίγανη BIO 40g – Άρωμα Βουνού
Πιπέρι Καγιέν BIO 30g – Βιοβλαστός
Ψαρονέφρι Καπνιστό «Τσιανάβας»
Σοτάρουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα στο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να «μαραθεί» και να βγάλει τα υγρά της. Στην συνέχεια προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα για έξτρα γεύση και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε ολόκληρα τα αυγά και τα σπάμε σταδιακά μέσα στο τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά ανακατεύοντας δύο τρεις φορές.
Σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τη φέτα και το ψαρονέφρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Κόβουμε το φρατζολάκι στη μέση και το ψήνουμε. Όταν είναι έτοιμο, στο κάτω μέρος προσθέτουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση του καγιανά και από πάνω το iceberg .
Στη συνέχεια ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
Σερβίρουμε σε πιάτο και ανάμεσα στα δύο κομμάτια σάντουιτς βάζουμε ρόκα και ντομάτα.
Συστατικά
3 αυγά φρέσκα | |
2 τεμ. ντομάτες ώριμες | |
4 κ. σ. ελαιόλαδο | |
200 γρ. τυρί φέτα | |
2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας | |
200 γρ. ψαρονέφρι καπνιστό | |
2 φύλλα iceberg | |
Αλάτι | |
πιπέρι καγιέν | |
ρίγανη | |
Ψωμί |