Ρυζόγαλο με Γλυκό Κουμκουάτ
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΝΕΦΕΛΗ», ΧΩΡΑ ΣΚΥΡΟΥ
Το κερκυραϊκό Κουμ-κουάτ προσδίδει ένα γευστικό twist στο κλασικό και αγαπημένο ρυζόγαλο.
Συστατικά
-
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
-
600 ml γάλα
-
1 καρπός βανίλιαςή βανιλίνη σε σκόνη
-
30 – 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
2 κ.σ. γλυκό κουταλιού κουμκουάτκομμένο σε κομματάκια
-
1 κ.σ. λικέρ κουμκουάτ
-
Για το φινίρισμα
-
Κανέλλασε σκόνη
-
Ροδοπέταλα
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Ρύζι Καρολίνα BIO 500g – Βιοβλαστός
Lazaris Γλυκό Κουμ Κουάτ Στραγγιστό 200g – Lazaris Distillery & Artisan Sweets
Lazaris Λικέρ Κουμ Κουάτ (Π.Γ.Ε.) 250ml – Lazaris Distillery & Artisan Sweets
Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη 50g – Βιοβλαστός
Tips
Το πασπάλισμα με την κανέλα γίνεται την στιγμή σερβίρουμε το γλυκό και όχι όταν το βάζουμε στο ψυγείο, γιατί υγραίνεται και «απλώνει».
Συνοδευτικό ποτό
Lazaris Λικέρ Κουμ Κουάτ (Π.Γ.Ε.) 250ml – Lazaris Distillery & Artisan Sweets
Βάζουμε το ρύζι σε κατσαρόλα με παχιά βάση και προσθέτουμε το γάλα και 1 καρπό βανίλιας.
Ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας να σιγοβράσει για 40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο κρεμώδες μείγμα.
Αφαιρούμε τον καρπό της βανίλιας και προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα κομματάκια γλυκού και 1 κ.σ. λικέρ στο τέλος, ανακατεύοντας ελαφρά.
Βάζουμε στο ψυγείο το ρυζόγαλο για 2 ώρες.
Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και το διακοσμούμε με ροδοπέταλα.
Συστατικά
100 γρ. ρύζι Καρολίνα | |
600 ml γάλα | |
1 καρπός βανίλιας | |
30 – 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική | |
2 κ.σ. γλυκό κουταλιού κουμκουάτ | |
1 κ.σ. λικέρ κουμκουάτ | |
Για το φινίρισμα |
|
Κανέλλα | |
Ροδοπέταλα |