Ριζότο με Κανθαρέλες
akros food
Οι καλοκαιρινές κανθαρέλες χαρίζουν το φινετσάτο άρωμά τους σε ένα γευστικότατο ριζότο!
Συστατικά
-
30γρ. μανιτάρια κανθαρέλεςαποξηραμένες
-
100γρ. ρύζι Καρολίνα
-
100γρ. γραβιέρατριμμένη
-
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι Κρασί Λευκό
-
1 κ.γλ. Θυμάριαποξηραμένο
-
1 τμχ. κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο
-
½ λίτρο ζωμό λαχανικώνσπιτικό
-
Αλάτι
-
μαύρο πιπέριφρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Κανθαρέλλες Αποξηραμένες 30g – Δίρφυς
Ρύζι Καρολίνα BIO 500g – Βιοβλαστός
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 750ml – Sotirale Family
Θυμάρι 50g – Άρωμα Βουνού
Χείλια Σταφύλια Λευκός BIO 750ml – Karadimos Family.
Συμπυκνωμένος Ζωμός Λαχανικών | Kallo
Γραβιέρα Συριανή Παλαιωμένη | Bliss Point
Ανθός Αλατιού σε Νιφάδες | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο BIO – Βιοβλαστός
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Για αυτό το υπέροχο ριζότο με τον αρωματικό συνδυασμό της κανθαρέλας και του θυμαριού επιλέγουμε μία Μαλαγουζιά από ορεινούς αμπελώνες, όπως τα Χείλια Σταφύλια Λευκός BIO 750ml – Karadimos Family.
Μουλιάζουμε τις αποξηραμένες κανθαρέλες στο κρασί για 30 λεπτά και μετά τις στραγγίζουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις κανθαρέλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Μόλις βράσει το ρύζι, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε το θυμάρι και σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.
Συστατικά
30γρ. μανιτάρια κανθαρέλες | |
100γρ. ρύζι Καρολίνα | |
100γρ. γραβιέρα | |
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
1 ποτήρι Κρασί Λευκό | |
1 κ.γλ. Θυμάρι | |
1 τμχ. κρεμμύδι ξερό | |
½ λίτρο ζωμό λαχανικών | |
Αλάτι | |
μαύρο πιπέρι |