fbpx
0 0
Πίτσα Ελληνική

Πίτσα Ελληνική

Φωτεινή Κασσαβέτη, βοτανολόγος

Χαρακτηριστικά:

    Μια αυθεντική ελληνική πίτσα με εκλεκτά υλικά που γίνεται εύκολα και γρήγορα και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.

    Συστατικά

    • Για τη ζύμη

    • Για τη γέμιση

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Αλεύρι Χωριάτικο BIO 1Kg – Βιοβλαστός
    Χωριάτικη Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας 700g – Γεννά την Παράδοση
    E-LA-WON Πέστο Μαϊντανού 100g – Olive E-LA-WON
    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας 500ml – Olymp
    Ρίγανη BIO 20g – Αγρόκτημα Ευκαρπία
    All Peppers Naoumidis Βασιλοπιπεριά BIO 260g – Ναουμίδης

    Tips

    Στην πίτσα μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε αγαπημένο μας υλικό, όπως λουκάνικο, πιπεριές, μπέικον, ζαμπόν, μανιτάρια κ.λπ. Αρκεί να έχουμε φαντασία και όρεξη!

    Συνοδευτικό ποτό

    Ένα ροζέ κρασί, όπως το Νικολάου Ροζέ BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου θα ταιριάξει υπέροχα με την ποικιλία γεύσεων της πίτσας μας.

    (Visited 765 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση της πίτσας. Διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα να φουσκώσει.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο για την βάση της πίτσας. Κόβουμε στρογγυλό με διάμετρο 30 εκατοστών ή το κάνουμε ορθογώνιο.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ψήνουμε τη ζύμη για 4 – 5 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο την σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και πιπέρι.

    Βήμα 7
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Πάνω στην ψημένη ζύμη απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τη σάλτσα πιπεριάς και τη ρίγανη.

    Βήμα 8
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και βάζουμε λεπτά κομμάτια ντομάτας και τα σκεπάζουμε με κομμάτια φέτας.

    Βήμα 9
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 7- 10 λεπτά.

    Βήμα 10
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Πάνω από την φέτα ρίχνουμε μισό κουταλάκι πέστο μαϊντανού και σερβίρουμε την πίτσα ζεστή κομμένη σε κομμάτια.

    προηγούμενο
    Χταπόδι με Γλυκό Κρασί
    επόμενο
    Ρεβιθοκεφτέδες
    • 765 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    Για τη ζύμη
    200 γρ. αλεύρι χωριάτικο
    1 τεμ. αυγό
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    5 γρ. μαγιά
    Αλάτι
    νερό χλιαρό
    Για τη γέμιση
    200 ml σάλτσα ντομάτας
    200 γρ. χονδροτριμμένη γραβιέρα Νάξου
    8 τεμ. τυρί φέτα τριγωνικά κομμάτια
    50 γρ. πέστο μαιντανού
    λίγο ελαιόλαδο
    1 τεμ. ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
    1 κ.σ. σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης
    ρίγανη
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    προηγούμενο
    Χταπόδι με Γλυκό Κρασί
    επόμενο
    Ρεβιθοκεφτέδες