Πίτσα Ελληνική
Φωτεινή Κασσαβέτη, βοτανολόγος
Μια αυθεντική ελληνική πίτσα με εκλεκτά υλικά που γίνεται εύκολα και γρήγορα και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.
Συστατικά
-
Για τη ζύμη
-
200 γρ. αλεύρι χωριάτικο
-
1 τεμ. αυγό
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
5 γρ. μαγιά
-
Αλάτι
-
νερό χλιαρό
-
Για τη γέμιση
-
200 ml σάλτσα ντομάτας
-
200 γρ. χονδροτριμμένη γραβιέρα Νάξου
-
8 τεμ. τυρί φέτατριγωνικά κομμάτια
-
50 γρ. πέστο μαιντανού
-
λίγο ελαιόλαδο
-
1 τεμ. ντομάτακομμένη σε λεπτές φέτες
-
1 κ.σ. σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης
-
ρίγανη
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Αλεύρι Χωριάτικο BIO 1Kg – Βιοβλαστός
Χωριάτικη Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας 700g – Γεννά την Παράδοση
E-LA-WON Πέστο Μαϊντανού 100g – Olive E-LA-WON
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας 500ml – Olymp
Ρίγανη BIO 20g – Αγρόκτημα Ευκαρπία
All Peppers Naoumidis Βασιλοπιπεριά BIO 260g – Ναουμίδης
Tips
Στην πίτσα μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε αγαπημένο μας υλικό, όπως λουκάνικο, πιπεριές, μπέικον, ζαμπόν, μανιτάρια κ.λπ. Αρκεί να έχουμε φαντασία και όρεξη!
Συνοδευτικό ποτό
Ένα ροζέ κρασί, όπως το Νικολάου Ροζέ BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου θα ταιριάξει υπέροχα με την ποικιλία γεύσεων της πίτσας μας.
Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση της πίτσας. Διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά.
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα να φουσκώσει.
Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο για την βάση της πίτσας. Κόβουμε στρογγυλό με διάμετρο 30 εκατοστών ή το κάνουμε ορθογώνιο.
Ψήνουμε τη ζύμη για 4 – 5 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο την σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και πιπέρι.
Πάνω στην ψημένη ζύμη απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τη σάλτσα πιπεριάς και τη ρίγανη.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και βάζουμε λεπτά κομμάτια ντομάτας και τα σκεπάζουμε με κομμάτια φέτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 7- 10 λεπτά.
Πάνω από την φέτα ρίχνουμε μισό κουταλάκι πέστο μαϊντανού και σερβίρουμε την πίτσα ζεστή κομμένη σε κομμάτια.
Συστατικά
Για τη ζύμη |
|
200 γρ. αλεύρι χωριάτικο | |
1 τεμ. αυγό | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
5 γρ. μαγιά | |
Αλάτι | |
νερό χλιαρό | |
Για τη γέμιση |
|
200 ml σάλτσα ντομάτας | |
200 γρ. χονδροτριμμένη γραβιέρα Νάξου | |
8 τεμ. τυρί φέτα | |
50 γρ. πέστο μαιντανού | |
λίγο ελαιόλαδο | |
1 τεμ. ντομάτα | |
1 κ.σ. σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης | |
ρίγανη | |
φρεσκοτριμμένο πιπέρι |