Μπαρμπούνια Σαβόρο
akros food
Η γλύκα του πελτέ ισορροπεί την οξύτητα του ξιδιού και την αψάδα του σκόρδου, ενώ το κρασί και το δενδρολίβανο χαρίζουν άρωμα και γεύση σε αυτή την πικάντικη συνταγή.
Συστατικά
-
1Kg μπαρμπούνιακαθαρισμένα
-
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
-
1 κ.σ. ντοματοπελτές
-
½ φλ. ξίδι
-
1 φλ. λευκό κρασί
-
3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδοκομμένο σε λεπτές φέτες
-
2 κ.σ. δενδρολίβανοαποξηραμένο
-
1 κλαδάκι δενδρολίβανο φρέσκο
-
Αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Πολτός Τομάτας Νάουσας 760g – Γεννά την Παράδοση
Nature Blessed Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml Μεταλλικό Δοχείο – Nature Blessed
Star Ξύδι Kόκκινο 500ml – Οξοποιία Vattis (Star)
Δεντρολίβανο BIO 20g – Aroma Farms
Μελίανθος Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Επειδή η συνταγή περιέχει ξίδι, το κρασί δεν αποτελεί καλό συνοδό. Προτείνουμε ένα τσίπουρο που θα ισορροπήσει έξοχα δίπλα στις έντονες γεύσεις: Θεσσαλικό Τσίπουρο Χωρίς Γλυκάνισο 700ml – Συνετ. Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα»
Αλατίζουμε τα μπαρμπούνια και τα αλευρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο τηγάνι –προσοχή να μην είναι μαυρισμένο το λάδι- προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, 5 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί, το ξίδι, τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10’ μέχρι να δέσει.
Τοποθετούμε τα μπαρμπούνια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα. Γαρνίρουμε με το κλαδάκι δενδρολίβανου.
Συστατικά
1Kg μπαρμπούνια | |
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
1 φλ. σάλτσα ντομάτας | |
1 κ.σ. ντοματοπελτές | |
½ φλ. ξίδι | |
1 φλ. λευκό κρασί | |
3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
2 κ.σ. δενδρολίβανο | |
1 κλαδάκι δενδρολίβανο φρέσκο | |
Αλάτι | |
πιπέρι φρεσκοτριμμένο |