fbpx
1 0
Μπαρμπούνια Σαβόρο

Μπαρμπούνια Σαβόρο

akros food

Η γλύκα του πελτέ ισορροπεί την οξύτητα του ξιδιού και την αψάδα του σκόρδου, ενώ το κρασί και το δενδρολίβανο χαρίζουν άρωμα και γεύση σε αυτή την πικάντικη συνταγή.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Πολτός Τομάτας Νάουσας 760g – Γεννά την Παράδοση
Nature Blessed Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml Μεταλλικό Δοχείο – Nature Blessed
Star Ξύδι Kόκκινο 500ml – Οξοποιία Vattis (Star)
Δεντρολίβανο BIO 20g – Aroma Farms
Μελίανθος Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Επειδή η συνταγή περιέχει ξίδι, το κρασί δεν αποτελεί καλό συνοδό. Προτείνουμε ένα τσίπουρο που θα ισορροπήσει έξοχα δίπλα στις έντονες γεύσεις: Θεσσαλικό Τσίπουρο Χωρίς Γλυκάνισο 700ml – Συνετ. Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα»

 

 

(Visited 6.022 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αλατίζουμε τα μπαρμπούνια και τα αλευρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Στο ίδιο τηγάνι –προσοχή να μην είναι μαυρισμένο το λάδι- προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, 5 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ρίχνουμε το λευκό κρασί, το ξίδι, τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10’ μέχρι να δέσει.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τοποθετούμε τα μπαρμπούνια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα. Γαρνίρουμε με το κλαδάκι δενδρολίβανου.

προηγούμενο
Ντοματοκεφτέδες
επόμενο
Tramonto Cocktail
  • 6.022 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1Kg μπαρμπούνια καθαρισμένα
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. ντοματοπελτές
½ φλ. ξίδι
1 φλ. λευκό κρασί
3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. δενδρολίβανο αποξηραμένο
1 κλαδάκι δενδρολίβανο φρέσκο
Αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
προηγούμενο
Ντοματοκεφτέδες
επόμενο
Tramonto Cocktail