Μια εντυπωσιακή χειμωνιάτικη σαλάτα
akros food
Συνδυάζουμε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά του χειμώνα μαζί με όμορφα εποχιακά υλικά (σύκα, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, μέλι) και φτιάχνουμε μια χορταστική και super απολαυστική σαλάτα.
Συστατικά
-
500g πράσινα φυλλώδη σαλατικάμαρούλι, ρόκα, λόλα, σπανάκι
-
4 τεμ. σύκαΞερά
-
1/2 φλ. κελυφωτό φιστίκιωμό & ανάλατο
-
1/2 φλ. κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ Βοστίτσα
-
καβουρμαδάκιαολικής
-
σπόροι ροδιούλίγοι
-
Υλικά για το dressing
-
1/2 φλ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. dressing με χυμό ρόδι
-
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Ξηρά Σύκα 285g – Dioterra
Κελυφωτό Φιστίκι Φθιώτιδας Τραγανό, Ωμό & Ανάλατο 230g – G.E.T.
Κορινθιακή Σταφίδα Βοστίτσα ΠΟΠ 200g – Dioterra
Καβρουμαδάκια Ολικής Αλέσεως 220g – Χειροποίητο Σνακ από την Κρήτη – Τα Σφακιά
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας 500ml – Olymp
Οπωρικών Ξύδι με Ρόδι 200ml – Αμαλί Κεράσματα
Μέλι Κρήτης με Άγριο Θυμάρι 450g – Μελίγυρις
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet
Συνοδευτικό ποτό
Συνοδεύουμε με ένα αρωματικό λευκό κρασί, όπως ο Λευκός Ξηρός Μαλαγουζιά Ασύρτικο (2016) 750ml – Κτήμα Εύχαρις, που παράγεται με ιδιαίτερη φροντίδα στο Κτήμα Εύχαρις.
Καθαρίζουμε τα σαλατικά, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε με το χέρι και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα σέικερ χτυπάμε τα υλικά για το dressing μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μίγμα.
Περιχύνουμε τα σαλατικά με το dressing, προσθέτουμε τις σταφίδες και τα φυστίκια και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε φαρδιά σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τα σύκα, τους σπόρους ροδιού και τα καβουρμαδάκια.
Συστατικά
500g πράσινα φυλλώδη σαλατικά | |
4 τεμ. σύκα | |
1/2 φλ. κελυφωτό φιστίκι | |
1/2 φλ. κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ Βοστίτσα | |
καβουρμαδάκια | |
σπόροι ροδιού | |
Υλικά για το dressing |
|
1/2 φλ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο | |
2 κ.σ. dressing με χυμό ρόδι | |
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |