Μελένιες Τηγανίτες
Αναστάσιος Πάλλης, Συκιές Ν. Εύβοια
Αγαπημένη μελένια γλυκιά δημιουργία μικρών και μεγάλων από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα, θρεπτική και νόστιμη.
Συστατικά
-
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςκοσκινισμένο
-
Νερό«όσο πάρει»
-
1 σφηνάκι ούζο ή μαστίχα
-
1 πρέζα Αλάτι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
κανέλα σε σκόνη
-
καρύδιαχοντροσπασμένα
-
μέλι θυμαρίσιο
-
Για το τηγάνισμα
-
Καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Μέλι Θυμαρίσιο 300g – Queenscent
Καρυδόψιχα BIO 150g – Βιοβλαστός
Σμυρνιώ Ούζο Μυτιλήνης 40vol 700ml – ΛΕΒΑ
Tips
1. Μπορείτε ακόμα να κάνετε ένα χαρμάνι με τους αγαπημένους ξηρούς καρπούς.
2. Μπορείτε να τις σερβίρετε με μια μπάλα από το αγαπημένο σας παγωτό.
3. Μπορείτε αντί για μέλι να τις διανθίσετε με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι προσθέτουμε το ούζο, το αλάτι, τη ζάχαρη και σιγά σιγά ρίχνουμε νερό μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι καλαμποκέλαιο να «κάψει». Στην συνέχεια γεμίζουμε ένα μεγάλο κουτάλι με χυλό και τον ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά προσεκτικά στο καυτό λάδι.
Αφήνουμε τις τηγανίτες να ροδοκοκκινίσουν από την μια πλευρά και με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα τις γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη.
Σε μια πιατέλα απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε για λίγο τις τηγανίτες μέχρι να φύγουν τα πολλά λάδια.
Τις σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, τις περιχύνουμε με μέλι αρωματικό και τις πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.
Συστατικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
Νερό | |
1 σφηνάκι ούζο ή μαστίχα | |
1 πρέζα Αλάτι | |
1 πρέζα ζάχαρη | |
κανέλα σε σκόνη | |
καρύδια | |
μέλι θυμαρίσιο | |
Για το τηγάνισμα |
|
Καλαμποκέλαιο |