fbpx
1 1
Μαγειρίτσα Μοναστηριακή με Μανιτάρια

Μαγειρίτσα Μοναστηριακή με Μανιτάρια

Μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο

Χαρακτηριστικά:

    Μία διαφορετική μαγειρίτσα! Τα χορταρικά και τα μυριστικά χαρίζουν βοτανικά αρώματα και τα άγρια μανιτάρια προσδίδουν αρώματα δάσους.

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Ποικιλία του Δάσους Αποξ. 80g – Μανιτάρια Δίρφυς
    Βασιλομανίταρα (Porcini) Αποξ. 80g – Μανιτάρια Δίρφυς
    Λεντινούλα Αποξ. 80g – Μανιτάρια Δίρφυς
    Ρύζι Καρολίνα BIO 500g – Βιοβλαστός
    ΕυΔόκιμον – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml – Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

    Συνοδευτικό ποτό

    Ένα λευκό κρασί από Μοσχοφίλερο θα ταιριάξει με τις γήινες νότες των μανιταριών, τα βοτανικά αρώματα των χορταρικών και θα ισορροπήσει με το αυγολέμονο. Προτείνουμε το Μοσχοφίλερο Μαντινεία Λευκός 750ml – Οινοποιείο Κορωνιώτη.

    (Visited 4.537 times, 3 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Βάζουμε σε νερό τα αποξηραμένα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν, οπότε τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Πλένουμε καλά τα χόρτα, τα φύλλα μαρουλιού και τα περνάμε με ξύδι. Τα χονδροκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά ανακινώντας την κατσαρόλα όταν χρειάζεται.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε 2 ποτήρια καυτό νερό. Αλατίζουμε και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Προσθέτουμε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί περισσότερο νερό το προσθέτουμε.

    Βήμα 7
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους και σε άλλο μπολ τα ασπράδια. Τα αναμιγνύουμε, προσθέτουμε το λεμόνι και 3 κουταλιές από τη σούπα ανακατεύοντας απαλά. Κατεβάζουμε τη μαγειρίτσα από τη φωτιά, για να μην είναι τόσο καυτή, και ρίχνουμε το αυγολέμονο.

    Βήμα 8
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ανακινούμε τη κατσαρόλα και τη βάζουμε να πάρει ακόμα μια βράση. Κατεβάζουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας φρεσκοτριμμένα πιπέρια και ανθό αλατιού.

    προηγούμενο
    Φάβα με Kαραμελωμένα Kρεμμύδια
    επόμενο
    Ρυζόγαλο με Γλυκό Κουμκουάτ
    • 4.537 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    250 γρ. άγρια μανιτάρια αποξηραμένα
    10 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1 τεμ. πράσο ψιλοκομμένο
    200 γρ. αντίδια ή χόρτα διάφορα εποχής
    6 φύλλα Μαρούλι τσιμπητό με το χέρι
    1 μικρό φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    1 μικρό φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
    3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    2 τεμ. αυγό
    2 τεμ. χυμό λεμόνι από 2 μικρά λεμόνια
    1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
    φρεσκοτριμμένα πιπέρια
    Αλάτι
    προηγούμενο
    Φάβα με Kαραμελωμένα Kρεμμύδια
    επόμενο
    Ρυζόγαλο με Γλυκό Κουμκουάτ