fbpx
0 0
Κριθαρότο Θαλασσινών

Κριθαρότο Θαλασσινών

Argentikon Luxury Hotel, Κάμπος Χίου

Μία υπέροχη νησιώτικη συνταγή με θαλασσινά αρώματα και βαθιά, πλούσια γεύση!

Συστατικά

  • Για το βούτυρο σκόρδου

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Κριθαράκι Λαχανικών με Τομάτα, Καρότο & Σπανάκι 500g – Dolopia
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 250ml – Sotirale Family
Μαλαγουζιά Νικολού 2018 – Λευκός Ξηρός ΠΓΕ Αττική 750ml -Οινοποιείο Νικολού

Συνοδευτικό ποτό

Ένα «πικάντικο» κρασί, όπως το Μαλαγουζιά Νικολού 2018 – Λευκός Ξηρός ΠΓΕ Αττική 750ml -Οινοποιείο Νικολού, είναι ο ιδανικός συνοδός για το κριθαρότο θαλασσινών. Χαρακτηρίζεται από το εντυπωσιακό άρωμα που θυμίζει λεμόνι και γιασεμί, δροσερή γεύση, τραγανή οξύτητα και φρουτώδη γεύση, όπου ξεχωρίζουν το πράσινο και κόκκινο μήλο, το lime και ο ανανάς.

(Visited 3.865 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Πλένουμε προσεκτικά τα μύδια και τα καθαρίζουμε με βουρτσάκι.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις γαρίδες και τα μύδια, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βράζουμε σε νερό που κοχλάζει το κριθαράκι για 2 λεπτά. Το σουρώνουμε και το βάζουμε και αυτό στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά τον ζωμό γαρίδας και βράζουμε το κριθαράκι για 12 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε λίγο ζωμό, αν χρειαστεί.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ετοιμάζουμε το βούτυρο σκόρδου
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να «αφρατέψει». Βγάζουμε τον πράσινο μίσχο από τις σκελίδες σκόρδου και τις περνάμε 3 φορές από βραστό νερό διαδοχικά, ώστε να πετύχουμε ήπια γεύση.
Ρίχνουμε τα σκόρδα στο βούτυρο και ανακατεύουμε με ελάχιστο γάλα. Το αφήνουμε να μείνει για 5 λεπτά.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το βούτυρο σκόρδου, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το κριθαρότο μας είναι έτοιμο και γαρνίρουμε με ντοματάκι σωτέ.

προηγούμενο
Καραβιδομακαρονάδα Υδραίικη
επόμενο
Λιγκουΐνι με Λαχανικά και Κρέμα Γραβιέρας
  • 3.865 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
12 τεμ. γαρίδες μεγάλες, Νο 0
250 γρ. καλαμάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
20 τεμ. φρέσκα μύδια
400 γρ. κριθαράκι λαχανικών
1 λίτρο ζωμό από γαρίδες
6 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του κρασιού Κρασί Μαλαγουζιά
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το βούτυρο σκόρδου
60 γρ. βούτυρο ανάλατο
4 σκελίδες σκόρδο
ελάχιστο γάλα
προηγούμενο
Καραβιδομακαρονάδα Υδραίικη
επόμενο
Λιγκουΐνι με Λαχανικά και Κρέμα Γραβιέρας