Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Σταφίδες
akros food
Ένα πανεύκολο επιδόρπιο με τη δροσιά του γιαουρτιού και τη γλύκα της ελληνικής σταφίδας.
Συστατικά
-
100γρ. σταφίδες μαύρεςαποξηραμένες
-
100γρ. σταφίδες ξανθέςαποξηραμένες
-
100γρ. παξιμάδια κρίθιναχοντροτριμμένα
-
100γρ. καρύδιαθρυμματισμένα
-
600γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
6 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Κορινθιακή Σταφίδα Βοστίτσα ΠΟΠ 200g – Dioterra
Σταφίδα Σουλτανίνα ΠΓΕ Κρήτης | Αγροποιήματα Δερμιτζάκης
Κρητικά Μικρά Παξιμάδια Κριθαρένια 400gr – Τα Σφακιά
TIPS
1. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σταφίδες με άλλα αποξηραμένα κόκκινα φρούτα, όπως cranberries, blueberries κ.λπ.
2. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια φρέσκων φρούτων, όπως μήλα.
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τα 150γρ. από τις σταφίδες.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με τα καρύδια και τα μοιράζουμε σε γυάλινα ποτήρια ή βαζάκια. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα γιαουρτιού και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες σταφίδες.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά και σερβίρουμε.
Συστατικά
100γρ. σταφίδες μαύρες | |
100γρ. σταφίδες ξανθές | |
100γρ. παξιμάδια κρίθινα | |
100γρ. καρύδια | |
600γρ. γιαούρτι στραγγιστό | |
6 κουτ. σούπας ζάχαρη | |
6 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος |