Γαρίδες με Σάλτσα Εσπεριδοειδών & Μέλι
ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ
Η «εκρηκτική» γεύση των εσπεριδοειδών συνδυάζεται με τη γλύκα και το άρωμα του μελιού φασκομηλιάς σε ένα gourmet, νηστίσιμο πιάτο.
Συστατικά
-
16 γαρίδεςκαθαρισμένες
-
1/2 φλ. φρέσκος χυμός εσπεριδεοειδώνπορτοκάλι, λεμόνι, λάιμ
-
2 κουτ. σουπ. μέλι
-
2 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 σφηνάκι λικέρ λεμόνι
-
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Κρητικό Μέλι Δάσους με Φασκομηλιά 450g – Μελίγυρις
Miterra (Γη Μου) Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Μεταλλικό) 250ml – Minoan Gaia
Vatos Λικέρ Λεμόνι 200ml – Μυρωμένη Βάτος
Συνοδευτικό ποτό
Προτείνουμε μια κρητική τσικουδιά, όπως η Τσικουδιά 500ml – Οινοποιία Μανουσάκη, για να ισορροπήσει την πολυπλοκότητα των γεύσεων.
Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύουμε το χυμό εσπεριδοειδών με το μέλι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Σβήνουμε με το λικέρ και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τη σάλτσα εσπεριδοειδών πάνω στις γαρίδες και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να καλυφθούν όλες.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το πιπέρι και σερβίρουμε.
Συστατικά
16 γαρίδες | |
1/2 φλ. φρέσκος χυμός εσπεριδεοειδών | |
2 κουτ. σουπ. μέλι | |
2 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
1 σφηνάκι λικέρ λεμόνι | |
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
πιπέρι φρεσκοτριμμένο |