fbpx
0 0
Γαρίδες με Σάλτσα Εσπεριδοειδών & Μέλι

Γαρίδες με Σάλτσα Εσπεριδοειδών & Μέλι

ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ

Χαρακτηριστικά:

    Η «εκρηκτική» γεύση των εσπεριδοειδών συνδυάζεται με τη γλύκα και το άρωμα του μελιού φασκομηλιάς σε ένα gourmet, νηστίσιμο πιάτο.

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Κρητικό Μέλι Δάσους με Φασκομηλιά 450g – Μελίγυρις
    Miterra (Γη Μου) Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Μεταλλικό) 250ml – Minoan Gaia
    Vatos Λικέρ Λεμόνι 200ml – Μυρωμένη Βάτος

    Συνοδευτικό ποτό

    Προτείνουμε μια κρητική τσικουδιά, όπως η Τσικουδιά 500ml – Οινοποιία Μανουσάκη, για να ισορροπήσει την πολυπλοκότητα των γεύσεων.

    (Visited 3.815 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύουμε το χυμό εσπεριδοειδών με το μέλι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Σβήνουμε με το λικέρ και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ρίχνουμε τη σάλτσα εσπεριδοειδών πάνω στις γαρίδες και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να καλυφθούν όλες.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το πιπέρι και σερβίρουμε.

    προηγούμενο
    Ριζότο με Μανιτάρια του Δάσους
    επόμενο
    Φάβα με Kαραμελωμένα Kρεμμύδια
    • 3.815 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    16 γαρίδες καθαρισμένες
    1/2 φλ. φρέσκος χυμός εσπεριδεοειδών πορτοκάλι, λεμόνι, λάιμ
    2 κουτ. σουπ. μέλι
    2 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    1 σφηνάκι λικέρ λεμόνι
    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    προηγούμενο
    Ριζότο με Μανιτάρια του Δάσους
    επόμενο
    Φάβα με Kαραμελωμένα Kρεμμύδια