Ανοιξιάτικο Ριζότο με Σαφράν
akros food
Ένα απλό ριζότο με φωτεινό κίτρινο χρώμα και καταπληκτική γεύση!
Συστατικά
-
300g ρύζιArborio ή Καρολίνα
-
0,5g σαφράν σε σκόνη
-
6 κ.σ. παρμεζάνατριμμένη
-
1 φλ. λευκό κρασί
-
1 τεμ. κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο
-
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Ρύζι Arborio ΒΙΟ 500g – Βιοβλαστός ή Ρύζι Καρολίνα BIO 500g – Βιοβλαστός
ΕυΔόκιμον – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταλλικό Δοχείο 500ml – Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Μελίανθος Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου
Tips
Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου ή Τυρί Σαν Μιχάλη ΠΟΠ Σύρου – Bliss Point.
Συνοδευτικό ποτό
Μία δροσερή Μαλαγουζιά, όπως ο Μελίανθος Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου.
Σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ελαφρά για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε ζεστό ζωμό, ώστε να καλυφθεί το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πιει τα υγρά και αλατοπιπερώνουμε.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Στο τέλος, λίγο προτού να είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε το σαφράν και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί ανακατεύοντας απαλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το ριζότο ζεστό, γαρνίροντας με τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δενδρολίβανο.
Συστατικά
300g ρύζι | |
0,5g σαφράν σε σκόνη | |
6 κ.σ. παρμεζάνα | |
1 φλ. λευκό κρασί | |
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό | |
1 κλωναράκι δενδρολίβανο | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |