0 0
Τάρτα με Κρέμα Μασκαρπόνε & Σύκα

Τάρτα με Κρέμα Μασκαρπόνε & Σύκα

Ομάδα σύνταξης akros

Χαρακτηριστικά:
  • Χορτοφαγική

Μία λαχταριστή κρέμα με τυρί μασκαρπόνε και μέλι φωλιάζει μέσα σε μια τραγανή βάση τάρτας και γαρνίρεται με σύκα και φυστίκια.

Συστατικά

Οδηγίες

Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Παίρνουμε ένα τσέρκι 25 εκ. περίπου και το βάζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα. Τοποθετούμε στη βάση ένα στρώμα από το μίγμα του παξιμαδιού, πάχους 2-3εκ. περίπου, και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να κάτσει. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 40-45 λεπτά.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το μασκαρπόνε σε κρέμα για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για ½ λεπτό ακόμα, μέχρι η ζάχαρη να ενσωματωθεί με το τυρί. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το μέλι, αναδεύοντας με χαμηλή ταχύτητα.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε την κρέμα σιγά σιγά μέσα στο μασκαρπόνε και ανακατεύουμε απαλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Απλώνουμε το κρεμώδες μίγμα πάνω στη βάση της τάρτας που έχουμε ετοιμάσει και τη βάζουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε το τσέρκι από την τάρτα, διακοσμούμε με τα φρέσκα και ξερά σύκα, πασπαλίζουμε με το φυστίκι και περιχύνουμε λίγες σταγόνες μέλι.

προηγούμενο
Αλμυρό Cheesecake με Ντοματίνια
επόμενο
Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Σταφίδες
  • 256 Προβολές
  • Μερίδες 10
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
3 τεμ. παξιμάδια κρίθινα θρυμματισμένα
2 κουτ. σουπ. καρύδια χοντροκομμένα
8-10 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
70gr ζάχαρη καστανή
½ κουτ. γλ. Αλάτι
230gr τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
3 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο
320ml κρέμα γάλακτος
8 τεμ. σύκα φρέσκα ή αποξηραμένα κομμένα στη μέση
50gr φυστίκια ωμά χοντροτριμμένα
προηγούμενο
Αλμυρό Cheesecake με Ντοματίνια
επόμενο
Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Σταφίδες