0 0
Ριζότο με Κανθαρέλες

Ριζότο με Κανθαρέλες

Ομάδα σύνταξης akros food

Χαρακτηριστικά:

    Οι καλοκαιρινές κανθαρέλες χαρίζουν το φινετσάτο άρωμά τους σε ένα γευστικότατο ριζότο!

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Share

    ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
    Κανθαρέλλες Αποξηραμένες 30g – Δίρφυς
    Ρύζι Καρολίνα BIO 500g – Βιοβλαστός
    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 750ml – Sotirale Family
    Θυμάρι 50g – Άρωμα Βουνού
    Χείλια Σταφύλια Λευκός BIO 750ml – Karadimos Family.

     

    ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
    Για αυτό το υπέροχο ριζότο με τον αρωματικό συνδυασμό της κανθαρέλας και του θυμαριού επιλέγουμε μία Μαλαγουζιά από ορεινούς αμπελώνες, όπως τα Χείλια Σταφύλια Λευκός BIO 750ml – Karadimos Family.

    (Visited 1.097 times, 3 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Μουλιάζουμε τις αποξηραμένες κανθαρέλες στο κρασί για 30 λεπτά και μετά τις στραγγίζουμε.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις κανθαρέλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Μόλις βράσει το ρύζι, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε το θυμάρι και σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

    προηγούμενο
    Tramonto Cocktail
    επόμενο
    Καλοκαιρινή Ντοματόσουπα
    • 1.097 Προβολές
    • Μερίδες 2
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    30γρ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένες
    100γρ. ρύζι Καρολίνα
    100γρ. γραβιέρα τριμμένη
    2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    1 ποτήρι Κρασί Λευκό
    1 κ.γλ. Θυμάρι αποξηραμένο
    1 τμχ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    ½ λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό
    Αλάτι
    μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    προηγούμενο
    Tramonto Cocktail
    επόμενο
    Καλοκαιρινή Ντοματόσουπα