
Ταρτάκια Λεμονιού
Ομάδα σύνταξης akros
Υπέροχα ταρτάκια που συνδυάζουν τη θρεπτική αξία των ξηρών καρπών και των μούρων με την δροσερή σπιρτάδα του λεμονιού και την εξωτική γεύση της καρύδας!
Συστατικά
-
Για την τάρτα
-
5 χουρμάδεςμουλιασμένοι στο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα
-
1 ½ κούπα νιφάδες βρώμης
-
½ κούπα αμύγδαλα
-
½ μπανάνασε κομματάκια
-
Για την κρέμα
-
¼ της κούπας γάλα καρύδας
-
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
-
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
-
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
-
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι ρυζιού
-
2 κουταλάκια βανίλια
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι καρύδας
-
Για τη γαρνιτούρα
-
1 λεμόνικομμένο σε ροδέλες
-
φρέσκα φύλλα δυόσμου
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Αλεύρι Καρύδας Χωρίς Γλουτένη | Biona
Σιρόπι Ρυζιού | Sottolestelle
Ρόφημα Αμυγδάλου Χωρίς Ζάχαρη με Ασβέστιο 1L | Bjorg
Γάλα Καρύδας | Βιολογικό Vegan | Biona
Νιφάδες Βρώμης Μικρές | Bauckhof
Τοποθετούμε τη λαδόκολλα σε 6 μικρές φόρμες για τάρτα
Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στο μπλέντερ βάζουμε τους χουρμάδες μαζί με τη μπανάνα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν υφή πουρέ. Προσθέτουμε το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα στις 6 φόρμες ομοιόμορφα και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στο κάτω μέρος και στα πλαϊνά.
Τοποθετούμε τις φόρμες στην κατάψυξη όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα καρύδας με το αλεύρι καρύδας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε το μάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου το μείγμα πήξει και γίνει κρέμα.
Βγάζουμε τις φόρμες από την κατάψυξη και ρίχνουμε την κρέμα ομοιόμορφα από πάνω.
Τοποθετούμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για 4-6 ώρες.
Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με τις ροδέλες λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου.
Συστατικά
Για την τάρτα |
|
5 χουρμάδες | |
1 ½ κούπα νιφάδες βρώμης | |
½ κούπα αμύγδαλα | |
½ μπανάνα | |
Για την κρέμα |
|
¼ της κούπας γάλα καρύδας | |
1 κούπα γάλα αμυγδάλου | |
1 κουταλιά χυμό λεμόνι | |
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού | |
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι ρυζιού | |
2 κουταλάκια βανίλια | |
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι καρύδας | |
Για τη γαρνιτούρα |
|
1 λεμόνι | |
φρέσκα φύλλα δυόσμου |