Πώς πρέπει να φτιάχνετε το τσάι;
Η παρασκευή ενός ροφήματος από βότανα όπως το τσάι ή το χαμομήλι προσφέρει χαλάρωση, ενυδάτωση, απόλαυση και γεύση ανάλογα βέβαια και με το βότανο που θα επιλέξουμε. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο πίνουμε αυτά τα βότανα. Έτσι, καλό είναι να δώσουμε λίγο περισσότερη φροντίδα στη διαδικασία παρασκευής.
Αφού επιλέξουμε το βότανο ή το μείγμα βοτάνων που ταιριάζει στην περίπτωση μας δεν έχουμε παρά να το βουτήξουμε σε ζεστό νερό για περίπου 4-5 λεπτά. Συνήθως επιλέγουμε βότανα συσκευασμένα σε ειδικά σακουλάκια ή χύμα με τη χρήση σουρωτηριού ή ειδικών θηκών.
Η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ σημαντική και για το λόγο αυτό προτείνεται να βρίσκεται λίγο πριν τον βρασμό, δηλαδή στους 90οC, έτσι ώστε να μην καταστραφούν τα θρεπτικά συστατικά του βοτάνου. Αφού το βουτήξουμε λοιπόν στο νερό, καλό είναι να το σκεπάσουμε με ένα πιατάκι για να συγκρατήσουμε τα αιθέρια έλαια των βοτάνων. Με αυτή την απλή διαδικασία μπορούμε να απολαύσουμε ένα εξαιρετικά θρεπτικό και αρωματικό ρόφημα!