Με ποιο κρασί συνδυάζονται τα ζυμαρικά με σάλτσα πέστο;
Η σάλτσα πέστο είναι μία ωμή, κρύα σάλτσα που -στην πιο δημοφιλή εκδοχή της- παρασκευάζεται με βασιλικό, σκόρδο, ελαιόλαδο και κουκουνάρι πολτοποιημένα σε γουδί. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε πέστο από διάφορα πολτοποιημένα μυρωδικά (μαϊντανό, άνιθο, σπανάκι, ρόκα κ.ά.)
Η έντονη βοτανικότητα του πιάτου και η δριμύτητα του σκόρδου θα ισορροπήσουν δίπλα σε μία Ρετσίνα νέας γενιάς ή σε ένα κρασί με οξύτητα και αρώματα πράσινων χόρτων, όπως ένα Sauvignon Blanc, ένα Pinot Grigio ή ένα Gewürztraminer.
(Visited 1.902 times, 4 visits today)