5 έξυπνες ιδέες για τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν
Μετά τα γιορτινά τραπέζια της Ανάστασης και της Λαμπρής είναι σίγουρο ότι κάποια βαμμένα πασχαλινά αυγά έχουν περισσέψει. Ας δούμε μερικές έξυπνες ιδέες για το πώς να τα αξιοποιήσουμε:
- Φτιάχνουμε ένα υπέροχο μεζέ για τσίπουρο: καθαρίζουμε τα τσόφλια, κόβουμε τα αυγά στη μέση και αδειάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους πολτοποιούμε. Προσθέτουμε στο μπολ 1 κουταλιά σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα και με ένα κορνέ γεμίζουμε τα αυγά που αδειάσαμε με το μίγμα. Διακοσμούμε με πάπρικα, φυλλαράκια μαϊντανού ή κάπαρη, και το ορεκτικό μας είναι έτοιμο. Εναλλακτικά, αντί για σάλτσα πιπεριάς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα πατέ λαχανικών για να έχουμε διαφορετικό χρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα (πατέ ελιάς, πατέ κάπαρης, πατέ παντζαριού, πατέ λιαστής ντομάτας, πατέ μελιτζάνας κτλ.)
- Τα προσθέτουμε σε σάντουΐτς, κομμένα σε ροδέλες, μαζί με φύλλα μαρουλιού, μανιτάρια μαρινάτα και γραβιέρα
- Τα προσθέτουμε σε πράσινες σαλάτες με dressing μουστάρδας
- Τα προσθέτουμε σε μια πατατοσαλάτα με ελιές Καλαμών, απάκι Κρήτης, κρίταμο και μουστάρδα
- Τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ρολό κιμά
(Visited 711 times, 1 visits today)