Με ποιο κρασί θα συνοδεύσουμε τη μαγειρίτσα;
Η παραδοσιακή μαγειρίτσα, το χαρακτηριστικό πιάτο του Αναστάσιμου τραπεζιού, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο συνδυασμό της με το κρασί. Πρόκειται για ένα πιάτο με πολυπλοκότητα γεύσεων και αρωμάτων, καθώς τα αρνίσια εντόσθια συνδυάζονται με άνηθο, μυρώνια ή και άλλα μυρωδικά, φρέσκα κρεμμυδάκια και αυγολέμονο.
Για να πετύχουμε τη μέγιστη απόλαυση, θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα κρασί με:
- Υψηλή οξύτητα που θα ισορροπήσει τη λιπαρότητα των εντόσθιων
- Έντονα αρώματα που θα αντέξουν τη βοτανικότητα των μυρωδικών
- Πλούσιο σώμα που θα συμπληρώσει την πληθωρικότητα του πιάτου
Σε αυτή τη λογική, εξαιρετικές επιλογές είναι τα λευκά κρασιά από Ασύρτικο ή από Sauvignon Blanc.
Στην περίπτωση που έχουμε μία χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια και ανοιξιάτικα χορταρικά, τότε ένα πλούσιο λευκό κρασί από Μαλαγουζιά, από Sauvignon Blanc ή από Μοσχοφίλερο θα ταιριάξει υπέροχα με την εναλλακτική vegetarian μαγειρίτσα μας.
(Visited 1.363 times, 1 visits today)