Chateau Saint-Maur

Chateau Saint-Maur

Η Εταιρία

Μόλις 10 χιλιόμετρα από το Saint-Tropez, στα δυτικά της πεδιάδας που ενώνει τους πρόποδες της οροσειράς του Massif des Maures και τη Μεσόγειο Θάλασσα στο νοτιότερο τμήμα της Προβηγκίας βρίσκεται το Château Saint-Maur που καλύπτει συνολικά 133 στρέμματα. Το βορεινό μέρος του κτήματος προστατεύεται από τους ανέμους Mistral ενώ το δυτικό από το βουνό Maures, επιπλέον το κτήμα απολαμβάνει μια ήπια θαλάσσια επιρροή που μετριάζει την ισχυρή θερμοκρασία του καλοκαιριού.

Το Château χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το 2011 το ακίνητο αγοράστηκε από τον Roger Zannier. Το 2012, αποκτήθηκε «ένας εξαιρετικός αμπελώνας 12 στρεμμάτων» ο οποίος βρίσκεται στο ψηλότερο μέρος των ιδιοκτησιών και είναι ο υψηλότερος αμπελώνας (449 μ υψόμετρο), στην Côtes de Provence,

Το Château Saint Maur, είναι ένα από τα 14 κτήματα της Προβηγκίας που είναι ταξινομημένο ως “CRU CLASSE” οινοποιείο, σύμφωνα με τον διαχωρισμό που έγινε το 1955 για τα κτήματα της Περιοχής της Προβηγκίας. Το κτήμα είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκαίνουργιο κελάρι , υψηλής τεχνολογίας, για την καλύτερη αποθήκευση και διατήρηση των κρασιών.

Προϊόντα

Φωτογραφίες