Fattoria Nittardi

Fattoria Nittardi

Η Εταιρία

Με οινοποιητική ιστορία από την αρχή του 12ου αι., όταν ξεκίνησε η αμπελοκαλλιέργεια στην Τοσκάνη, το οινοποιείο Fattoria Nittardi είναι ίσως το παλιότερο οινοποιείο της περιοχής. Μέσα στην μακρά του ιστορία έχει περάσει μεταξύ άλλων από την ιδιοκτησία του μεγάλου αναγεννησιακού ζωγράφου, Michelangelo Buonarroti ο οποίος ξεκίνησε την παράδοση που διατηρείται μέχρι και σήμερα, να στέλνει τις πρώτες φιάλες της χρονιάς στον Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Σήμερα οι ιδιοκτήτες, άνθρωποι της τέχνης και του κρασιού, αποδίδουν φόρο τιμής στον προκάτοχό τους, συνδέοντας άρρηκτα το οινοποιείο Fattoria Nittardi με την σύγχρονη τέχνη. Με αμπελώνες στην καρδιά του Chianti και στην Maremma, διατηρούν την παράδοση φτιάχνοντας άριστα Chianti Classico, ενώ ταυτοχρόνως παράγουν στην Maremma ένα κρασί που ανήκει στην κορυφή του Ιταλικού αμπελώνα, το Super Tuscan “Nectar Dei”.

To Fattoria Nittardi αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες επιλογές της Τοσκάνης αφού ούτε ένας χρόνος δεν περνάει, που τα κρασιά του Nittardi, να μην έχουν γνωρίσει μια σημαντική διάκριση, βραβείο ή βαθμολογία και πάντα βρίσκεται στους καλύτερους οδηγούς για Ιταλικά κρασιά ενώ κάθε χρόνο από το 1981 ένας γνωστός καλλιτέχνης δημιουργεί την ετικέτα και το περιτύλιγμα του μοναδικού Casanuova Nittardi Chianti Classico Vigna Doghessa.

Προϊόντα

Φωτογραφίες