Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

Η Εταιρία

Η εμπειρία, η γνώση και το μεράκι του παραδοσιακού μανιταροσυλλέκτη με την υπογραφή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών είναι ένα νέο μουσείο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2014. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο μουσεία: Το Ζωολογικό και των Μανιταριών, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει περίπου 350 είδη ζώων και περί τα 250 είδη μανιταριών.

Ειδικότερα το Μουσείο Μανιταριών είναι ένα από τα ελάχιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ των στόχων του, είναι να αναδείξει και να προβάλλει το μοναδικό αυτό καρπό της ελληνικής γης και τη συμβολή που μπορεί να έχει η αξιοποίησή του στις τοπικές οικονομίες, με σεβασμό πάντα στη φύση και το περιβάλλον.

Στα πλαίσια αυτά, δημιούργησε μία μεγάλη σειρά προϊόντων μανιταριών και τρούφας, η οποία συνεχώς διευρύνεται. Τα μανιτάρια είναι στην πλειοψηφία τους άγρια, και διαθέτουν ευρύ φάσμα γεύσεων, αρωμάτων, αλλά και θεραπευτικών ιδιοτήτων.

Για τη δημιουργία των προϊόντων αυτών, το Μουσείο συνεργάζεται με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας. Έτσι, ο συνδυασμός της εμπειρίας και της εγγύησης που προσφέρει το Μουσείο Μανιταριών με τη βαθύτατη γνώση σε θέματα διατροφής και υγείας που διαθέτει το Τμήμα Διατροφής, έχει οδηγήσει σε προϊόντα ποιοτικά, χωρίς ίχνος συντηρητικών, με εξαιρετική γεύση και υψηλή διατροφική αξία.

Όλα τα προϊόντα διαθέτουν διατροφικούς ισχυρισμούς, έτσι όπως αυτοί καθορίζονται από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των τροφίμων (EFSA), οι οποίοι αναγράφονται στη συσκευασία κάθε προϊόντος. Πρόκειται τελικά για μία διαδικασία η οποία εναποθέτει μία υψηλού επιπέδου ποιοτική και διατροφική σφραγίδα σε κάθε προϊόν.

Προϊόντα

Φωτογραφίες