Tessera

Tessera

Η Εταιρία

Η ιδέα για τη δημιουργία της Tessera κρύβεται πίσω από μικρές καθημερινές ανάγκες. Η επιστημονική ενασχόληση με τα βότανα και τις θρεπτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες, μας οδήγησε γρήγορα στη διαπίστωση ότι οι μικροί αυτοί θησαυροί της ελληνικής γης δεν κατέχουν τη θέση που τους αναλογεί στην καθημερινότητά μας.
Τα άγρια βότανα από την αρχαιότητα αποτελούσαν κεντρικό συστατικό της διατροφικής και φαρμακευτικής παράδοσης της χώρας μας. Η πρακτική όμως απουσία άγριων αρωματικών φυτών από την αγορά, πυροδότησε την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε μια οργανωμένη πηγή προσφοράς ελληνικών οργανικών βοτάνων για τη μαγειρική και το καθημερινό αφέψημα.

 

Η παραγωγική διαδικασία
Πιστοί στις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας, η παραγωγική διαδικασία που ακολουθούμε στην Tessera εμπλέκει μόνο φυσικές μεθόδους χωρίς τη χρήση μηχανημάτων, φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων.
Τα προϊόντα μας υφίστανται τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία κατά τη διάρκεια ενός κύκλου παραγωγής που περιλαμβάνει μόλις τα παρακάτω στάδια:
- Καλλιέργεια στο χωράφι με την ελάχιστη χρήση τεχνητών μέσων ώστε τα βότανα να διατηρούν το φυσικό χαρακτήρα τους
- Προσεκτική συγκομιδή των αρωματικών φυτών με τα χέρια την κατάλληλη περίοδο του χρόνου
- Σχολαστική διαλογή με το χέρι των καλύτερων φυτών και διαχωρισμός των φύλλων και των ανθών από το βλαστάρι τους με τη δέουσα προσοχή και υπομονή
- Απόλυτα φυσική αποξήρανση των καλά διαλεγμένων φύλλων και ανθών χωρίς τη χρήση φούρνων ή άλλων τεχνητών μεθόδων αποξήρανσης
- Τοποθέτηση των αποξηραμένων αρωματικών φυτών σε αεροστεγείς συσκευασίες και άμεση αποθήκευσή τους σε ειδικό χώρο για τη μέγιστη διατήρηση των φυσικών τους χαρακτηριστικών.