Οινοποιία Μανουσάκη

Οινοποιία Μανουσάκη

Η Εταιρία

Η Οινοποιία Μανουσάκη είναι η αποκορύφωση του ονείρου και του πάθους του ιδρυτή της, Θεόδωρου Μανουσάκη. Ο Θεόδωρος γεννήθηκε στο Βατόλακκο το 1942 και πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στο χωριό, μέχρι την ηλικία των 11 χρόνων. Για λόγους που δεν εξαρτώταν από τον ίδιο και υπερβολικά περίπλοκους για να τους καταλάβει ένα μικρό αγόρι, έφυγε από την πατρίδα του για να βρει ένα καλύτερο μέλλον στη "γη της επαγγελίας" την Αμερική!
Μετά το πέρας των πανεπιστημιακών σπουδών του στις Η.Π.Α., ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις και πέτυχε σε πολλές επιχειριματικές ασχολίες, συμπεριλαμβανομένων τις εταιρίες ασφάλειας, κτηματομεσητικά, και ξενοδοχειακά. Εντομεταξύ αφομοιώθηκε στο μεγάλο χωνευτήριο των λαών, την Αμερική, και σχεδόν ξέχασε τη μητρική του γλώσσα, τη θρησκεία, και τις Κρητικές παραδώσεις. Και όμως κατά τη διάρκεια των ετών που ζούσε μακριά από το χωριό που γεννήθηκε πάντα νοσταλγούσε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να βρει τις ρίζες του, να επιστρέψει σαν κάτι περισσότερο από ένας απλός επισκέπτης. Το κρασί ήταν ένας τρόπος ζωής στο χωριό, όπως τουλάχιστον θυμόταν από τα παιδικά του χρόνια. Και σκέφτηκε, να ένας τρόπος να αποδώσει σεβασμό και τιμή στης Κρητικές παραδώσεις και τον τρόπο ζωής. Και τι θαυμάσιος και πολιτισμένος τρόπος να έρχονται οι άνθρωποι κοντά και να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής.
Ο συνδυασμός της νοσταλγίας, ο νόστος όπως τον ονόμαζαν οι αρχαίοι Έλληνες, με το ιδανικό έδαφος, τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες της Κρήτης, ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την φύτευση των πρώτων αμπελώνων μας, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, πάνω από το Βατόλακκο. Για τον Θεόδωρο η Οινοποιία Μανουσάκη, αντιπροσωπεύει τις ρίζες του, την νοσταλγία του για επιστροφή, την παράδοσή του, την κληρονομιά του και πάνω από όλα την οικογένειά του. Το λογότυπο με τα τρία λουλούδια που στην Κρητική διάλεκτο ονομάζονται "Μανουσάκια", αντιπροσωπεύουν τις τρεις κόρες του. Είναι απόλυτα ταιριαστό ότι η έμπνευση αυτού του λογότυπου είναι ένα μείγμα της ομορφιάς και των εξαιρετικών αρωμάτων την φύσης και της ζεστασιάς και θαλπωρής της οικογένειας. Ο Θεόδωρος έχει σαν μόνιμη κατοικία του την Ουάσινγκτον D.C. αλλά το οινοποιείο παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση. Η νεώτερη κόρη του, Αλεξάνδρα, μετακόμισε στα Χανιά το 2007 μετά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και τώρα διευθύνει το οινοποιείο.

Προϊόντα

Φωτογραφίες