Το Ανώγι

Το Ανώγι

Η Εταιρία

Ήταν το 1960 όταν ο πατέρας μου Νικόλαος Μαρούλης 20 ετών τοτε, γνώρισε το παστέλι για πρώτη φορά δίπλα στον παστελοποιό Κ. Κυκνα στην γενέτηρά του Κέα(Τζια). Αργότερα και ασκόντας καθ’όλη την επαγγελματική του ζωή την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, τελειοποίησε τη δόση και το παστέλι “Ανώγι” πήρε τη σημερινή του γεύση και μορφή.
Μια απο τις αγαπημένες του ασχολίες που αργότερα έγινε και δική μου είναι η μελισσοκομική τέχνη. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις απο πρώτο χέρι τα υλικά τα οποία εμπιστευέσαι για να φτιάξεις ένα τόσο θρεπτικό προϊόν που η παράδοση του στην Ελλάδα χάνεται στα βάθη των αιώνων. Επιλέγοντας λοιπον τα καλύτερα Ελληνικά μέλια και αμύγδαλα και παντρεύοντάς τα με σουσάμι απο την ανατολή, καθώς και μια έκπληξη πορτοκαλιού συνεχίζω τη τέχνη του πατέρα μου, και ποιός ξέρει πόσων πατεράδων πριν απο αυτον, με μεράκι και αγάπη!

Φωτογραφίες

Βίντεο