Μεθυμναίος Οίνος

Μεθυμναίος Οίνος

Η Εταιρία

Ο βραβευμένος Μεθυμναίος στο απομακρυσμένο χωριό Χύδηρα της δυτικής Λέσβου είναι το πρώτο επαγγελματικό οινοποιείο στη μακραίωνη οινοποιητική ιστορία του νησιού, η οποία χρονολογείται από τους μυθικούς χρόνους. Δραστηριοποιούμαστε από τις αρχές της δεκαετίας του '80, μένοντας πάντοτε πιστοί στις ακόλουθες τρεις αρχές:

1. Όλα τα κρασιά μας, το κόκκινο, το λευκό και το πρωτότυπό "πορτοκαλί" μας κρασί παράγονται αποκλειστικά και μόνο από τη σπάνια ποικιλία Χυδηριώτικο του νησιού της Λέσβου

2. Τα αμπέλια μας είναι φυτεμένα πάνω στις λάβες που δημιούργησαν το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου. Για το λόγο αυτόν, τα χώματά μας περιέχουν μέχρι και 7% θείο και θειικό χαλκό. Το αμπελοτόπι αυτό, ένα από τα πιο ιδιάζοντα του ελληνικού χώρου, μοιάζει να βρίσκεται μέσα σε «ορυχείο ανοιχτού τύπου», όπως έχει γραφτεί στον τύπο. Έτσι η γη μας δίνει στα παραγόμενα κρασιά χαρακτηριστική ορυκτότητα, αλλά και μας προσφέρει, λόγω του θείου και των ενώσεών του, φυσική φυτοπροστασία ενάντια σε ασθένειες, τόσο των αμπελώνων, όσο και του κρασιού.

3. Όπως είναι επόμενο, η γη αυτή μας χαρίζει απλόχερα και την τρίτη ιδιαιτερότητα των κρασιών μας, δηλαδή τον εντελώς βιολογικό, φυσικό τρόπο παραγωγής τους. Τα κρασιά μας δεν είναι απλώς «Από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας», αλλά «Βιολογικοί Οίνοι», πράγμα που σημαίνει, ότι δεν παράγονται απλώς από βιολογικά σταφύλια, αλλά είναι βιολογικός και ο τρόπος οινοποίησης και περαιτέρω κατεργασίας τους.

Προϊόντα

Φωτογραφίες