Τσικουδιά Χαράκι

Η Εταιρία

Οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1990, όταν ο Μιχάλης Πατσάκης αποφάσισε να επενδύσει σε ένα παραδοσιακό Κρητικό προϊόν, την τσικουδιά, στην περιοχή που γεννήθηκε, τον Πρινιά Μαλεβιζίου Κρήτης. Είναι από τους πρώτους που νόμιμα εμφιάλωσαν τσικουδιά, με τηνεπωνυμία «ΧΑΡΑΚΙ», η οποία έχει ξεχωρίσει για την ποιότητα της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Η εταιρία απορροφά πρώτες ύλες από την ευρύτερη περιοχή και προσφέρει εργασία στην τοπική κοινωνία. Μετά από 20 και πλέον χρόνια λειτουργίας, το αποσταγματοποιείο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του χωριού.

Η παραγωγή της τσικουδιάς γίνεται στη Βιοτεχνία στον Πρινιά Μαλεβιζίου όπου, χάρηστο υψόμετρο(700 μ.) και το ιδανικό υπέδαφος, παράγονται ποικιλίες σταφυλιών με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Τα στέμφυλα που χρησιμοποιούμε ζυμώνονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Η διαδικασία της απόσταξης λαμβάνει χώρα κάτω από απολύτως ελεγχόμενες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας, χάρη στον σύγχρονο άμβυκα κλασματικής απόσταξης που διαθέτους και στην εμπειρία των εικοσιέξι χρόνων λειτουργίας τους.

Η διαδικασία της απόσταξης λαμβάνει χώρα κάτω από απολύτως ελεγχόμενες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας, χάρη στον σύγχρονο άμβυκα κλασματικής απόσταξης που διαθέτουμε και στην εμπειρία των εικοσιέξι χρόνων λειτουργίας μας.

Προϊόντα