Γ. Κουλελής - Μ. Κοψαχείλη

Η Εταιρία

Η ιστορία ξεκινά πίσω στα ενετικά χρόνια στο μακρινό νησί των Κυθήρων, όπου «Φατουράδα» ήταν το σπιτικό λικέρ που έφτιαχναν οι  αρχοντικές  οικογένειες του νησιού.  Το  liqueur «Φί» βασίστηκε σε αυθεντική συνταγή της παραδοσιακής Φατουράδας  και - από το πρώτο γράμμα της λέξης, δηλαδή το «Φί»- γεννήθηκε το όνομά του : «Φί» ,  ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.
 
Το όραμα του Φί
Η επιμονή και  το όραμα συνόδευσαν τη  μακριά διαδρομή για την δημιουργία του λικέρ «Φί» και την εξέλιξη μιάς παραδοσιακής έκφρασης , σε ένα επώνυμο premium liqueur, με κομψότητα και  άποψη.  Η ιδιαιτερότητα του Φί και η αξία του είναι συνδεδεμένες με την επιλογή της χειροποίητης ποιότητας σε διάφορα στάδια της παραγωγής… από τα φρούτα που ξεφλουδίζονται ένα-ένα με το χέρι, μέχρι τη διακόσμηση της κάθε φιάλης που γίνεται "στο χέρι"  με  κορδόνι και ξύλο κανέλλας… αυτά τα artisan στοιχεία δίνουν προστιθέμενη αξία στην υψηλή ποιότητα του ποτού.
 
Η μυστική συνταγή
Χρόνος, επιλογή υλικών, αναλογίες και τεχνική κρύβονται πίσω από τη μυστική συνταγή που εκφράζεται με  ζωντανά αρώματα εσπεριδοειδών,  νότες κανέλας ,  επίγευση με διάρκεια.  Η συνταγή του Φί είναι αποτέλεσμα επίμονης δουλειάς πολλών χρόνων,  για να τελειοποιηθεί η γευστική προσωπικότητα, με πίστη στη φυσικότητα, τη μικρή παραγωγή και τη χειροποίητη ποιότητα.
 
Η «ουσία» του Φί
Η ουσία του αποστάγματος: Μέσα σε χάλκινο άμβυκα, γίνεται η απόσταξη του εκλεκτού τσίπουρου, για  τη βάση του «Φί»
Η ουσία του φρούτου: Η φρουτώδης «ουσία» του Φί αναδύεται από ένα μοναδικό συνδυασμό εσπεριδοειδών, που  καλλιεργούνται σε ένα μικρό  αγρόκτημα και μαζεύονται με το χέρι,  το  χειμώνα, που ο καρπός βρίσκεται στο απώγειο της αρωματικής του δύναμης.  Οι φλούδες των φρεσκοκομμένων φρούτων ξεκινούν το ταξίδι της εκχύλισης μέσα στο τσίπουρο, ένα αργό ταξίδι που θα εξάγει το μέγιστο αρωματικό δυναμικό των αρωμάτων της φρέσκιας φλούδας.