Οινοποιείο Νικολού

Οινοποιείο Νικολού

Η Εταιρία

Το Οινοποιείο Νικολού βρίσκεται μέσα στη πόλη του Κορωπίου στον ίδιο παραδοσιακό χώρο όπου η οικογένεια Νικολού οινοποιούσε κρασιά από το 1920.

Η προσαρμογή του χώρου του οινοποιείου στις σύγχρονες οινοποιητικές απαιτήσεις ήταν αναγκαία. Το 1991 αντικαταστάθηκε σταδιακά ο παλιός εξοπλισμός με σύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης και ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Με αυτές τις προϋποθέσεις, τη γνώση και την εμπειρία όλων αυτών των ετών, για πρώτη φορά το Σαββατιανό των Μεσογείων οινοποιήθηκε με ελεγχόμενη ζύμωση και αποκάλυψε τον αρωματικό και γευστικό θησαυρό που έκρυβε τόσα χρόνια. Η ρετσίνα πλέον δεν ήταν αναγκαία για να δώσει χαρακτήρα στο κρασί.

Σήμερα το οινοποιείο διαθέτει ανοξείδωτη σταφυλοδόχο, ζυγιστήριο σταφυλιών, αποβοστρυχωτή, αντλίες σταφυλοπολτού, πνευματικό πιεστήριο, φίλτρο κενού και διατομικής γης, περισταλτική αντλία οίνου, σύγχρονη αυτόματη μηχανή εμφιάλωσης κρασιών και γραμμή εμφιάλωσης αφρωδών οίνων με τη παραδοσιακή μέθοδο ζύμωσης στη φιάλη.

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
Το Οινοποιείο Νικολού συνεργάζεται διαχρονικά με επαγγελματίες αμπελουργούς που έχουν αποκλειστική ενασχόληση τα αμπέλια, από περιοχές της Ελλάδας στις οποίες οι επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών είναι πολύ καλά προσαρμοσμένες.

Η διαχρονική σχέση με τους αμπελουργούς αυτούς επιτρέπει στο οινοποιείο να κατευθύνει και να ελέγχει τις επεμβάσεις στα αμπέλια, τις στρεμματικές αποδόσεις και τη τεχνολογική ωριμότητα των σταφυλιών που είναι απαραίτητη για την καλή ποιότητα του κρασιού που θα παραχθεί.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
 

Από τα Μεσόγεια οινοποιούμε Σαββατιανό, από τη Λήμνο Μοσχάτο Αλεξανδρείας, από τη Βόρεια Αττική τη Μαλαγουζιά, το Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay, από την ορεινή Νεμέα Αγιωργίτικο και από τη Μαντινεία Μοσχοφίλερο.

Στο οινοποιείο επίσης διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παραγωγή γλυκών κρασιών. Ιδιαίτερα το γλυκό κρασί ΝΑΜΑ παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο συμπύκνωσης με βρασμό του γλεύκους.

Η παραγωγή ενός μοναδικού πρωτότυπου αφρώδους κρασιού με βάση την Ρετσίνα με τη παραδοσιακή μέθοδο ζύμωσης στη φιάλη (methode traditionelle) αποτελεί τη τελευταία καινοτομία του οινοποιείου (BRUT RETSINA SPARKLING - BOTANIC).

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο διατηρεί την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, όπου οι πέτρινοι τοίχοι και οι μεγάλες πέτρινες καμάρες μεταφέρουν τον επισκέπτη στο παρελθόν και πιστοποιούν την μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή κρασιών.

Την εποχή του τρύγου και της οινοποίησης οι επισκέπτες μπορούν επισκεφθούν τους χώρους παραγωγής και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Γίνονται επίσης επιμορφωτικές εκδηλώσεις για φοιτητές με θέματα οινολογικού ενδιαφέροντος καθώς και γευστικές δοκιμές.

Στο εκθετήριο δοκιμαστήριο του οινοποιείου οι επισκέπτες δοκιμάζουν τα κρασιά και ενημερώνονται σε θέματα που αφορούν την οινοποίηση.

Προϊόντα

Φωτογραφίες