Κτήμα Μπίζιος

Κτήμα Μπίζιος

Η Εταιρία

Το οινοποιείο Κτήμα Μπίζιος ιδρύθηκε από την Ηλία Μπίζιο το 1998, στα χνάρια της οικογενειάκης επιχείρησης που είχε ξεκινήσει ο πατέρας του 50 χρόνια πριν και στην οποία ο ίδος ασχολείται απο νεαρός. Σκοπός η δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες εκτάσεως 100 στρεμμάτων βρίσκονται σε υψόμετρο 850m στο χωριό Ασπρόκαμπος, στο υψηλότερο σημείο της ζώνης προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμέα. Ξεχωριστό αμπελοτόπι στην ζώνη της Νεμέας εξαιτίας τόσο της γεωγραφικής θέσης όσο και του υψόμετρου του, δίνει ιδιαίτερα κρασιά πλούσια σε αρώματα, φαινολικά συστατικά και οξέα με καλή αντοχή στο χρόνο. Τα σταφύλια είναι βιολογικής καλλιέργειας απο αμπελώνες με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατό καλύτερη συγκέντρωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ανά ποικιλία.
 
Η φιλοσοφία μας
Στοχεύουμε με τις προσπάθειες μας στην παραγωγή βιολογικών προιόντων ποιότητας με σεβασμό στην βιοποικιλότητα και το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, την παράδοση αλλά και την εμπειρία μας, κάνουμε προτάσεις για κρασιά αυθεντικά που να εκφράζουν πιστά το αμπελοτόπι (terroir) από το οποίο προέρχονται.

Προϊόντα

Φωτογραφίες