Οινοποιείο Αλεξάκη

Οινοποιείο Αλεξάκη

Η Εταιρία

Το οινοποιείο Αλεξάκη είναι οικογενειακή υπόθεση. Τα στελέχη της εταιρείας είναι ο Στέλιος Αλεξάκης, ιδρυτής της επιχείρησης κατά τη δεκαετία του 1970, οινολόγος-χημικός μηχανικός, η σύζυγός του Σοφία και τα παιδιά τους, Λάζαρος και Απόστολος, πτυχιούχοι οινολόγοι, από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας ο πρώτος και από το Φρέσνο της Καλιφόρνια ο δεύτερος.
Ο Λάζαρος και ο Απόστολος, με τις καινοτόμες ιδέες και την τεχνογνωσία τους ελέγχουν την παραγωγή, σχεδιάζουν και υλοποιούν τη μελλοντική εξέλιξη του οινοποιείου, χωρίς όμως να χαθεί ούτε μια σταγόνα από την πολύτιμη κληρονομιά της πρώτης γενιάς.

Eπί δεκαετίες συνεργαζόμαστε με το σύνολο σχεδόν των αμπελουργών του νησιού, διατηρούμε πολυετείς συνεργασίες μαζί τους και γνωρίζουμε πλήρως όλες σχεδόν τις ιδιαιτερότητες του κρητικού αμπελώνα ποικιλίες, έδαφος, μικροκλίμα). Αυτή η γνώση μάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουμε αμπελοτόπια με το ιδανικότερο terroir για κάθε διαφορετική ποικιλία που οινοποιούμε. Με γνώμονα –θρησκευτικά και απόλυτα– την ποιότητα της πρώτης ύλης, η εργασία μας ξεκινάει στον αγρό.

Η συμβολαιακή γεωργία που ξεκίνησε να εφαρμόζει η εταιρεία μας πριν από έξι χρόνια, δημιούργησε νέα δεδομένα για την κρητική αμπελοκαλλιέργεια και οινοπαραγωγή, με προφανή οφέλη και για τις δύο πλευρές.

 
Απλή μας φιλοσοφία είναι η ομαδοποίηση των αμπελώνων ανάλογα με τις ποικιλίες, τις ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες, το υψόμετρο, το ανάγλυφο, την κλίση και τον προσανατολισμό τους.

Aποτέλεσμα της συστηματικά καλής συλλογικής δουλειάς στο αμπέλι και στο οινοποιείο, είναι η δημιουργία πολυβραβευμένων κρασιών, γεγονός που μας κάνει όλους εξαιρετικά υπερήφανους: αμπελουργούς, οινοποιούς και οινολόγους!
 
Eδώ και πέντε χρόνια εφαρμόζουμε τα συστήματα ISO 9001:2008 και ISO 2200:2001. Η εφαρμογή των συστημάτων αυτών βοήθησε το άνοιγμα νέων αγορών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.Παράλληλα, εφαρμόζουμε σύστημα Διασφάλισης της Ασφάλειας των Τροφίμων ISO 22000 το οποίο στηρίζεται στις αρχές του HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).

Προϊόντα

Φωτογραφίες